İstanbul'da Coronavirüs Riskinin Yüksek Olduğu 4 İlçe

Türkiye'de coronavirüs vakalarının en çok görüldüğü İstanbul'da riskli olan 4 kent için uyarıda bulunuldu.

09.07.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-12:14) İstanbul'da Coronavirüs Riskinin Yüksek Olduğu 4 İlçe

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda vaka sayısının arttığı illere dikkat çekti. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa ve Diyarbakır'da vaka sayılarının artış yönünde olduğu aktarıldı.

İstanbul'da ilçelerdeki vaka sayıları henüz açıklanmazken, 'Hayat Eve Sığar' uygulaması üzerinden bazı bölgelerde durumun ciddi olduğu gözlemlendi. Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, İstanbul'da en riskli dört ilçe Başakşehir, Bağcılar, Sultangazi ve Zeytinburnu oldu. Bu dört ilçe arasındaki en riskli ilçe ise Zeytinburnu oldu.

BAHÇELİEVLER VE GÜNGÖREN'DE DURUM KRİTİK

Bahçelievler ve Güngören'de de durum kritik olarak değerlendirilirken, Eyüpsultan'da da artış olduğu gözlemlendi. Bunun dışında,  Şişli’de, Halaskargazi Caddesi ve çevresinde görece artış yaşandığı görülüyor.

BÜYÜKÇEKMECE'DE VAKA SIFIRA YAKLAŞTI

Öte yandan uygulamada bulunan haritaya göre Büyükçekmece'de coronavirüsün sıfıra yaklaştığı görüldü. Esenyurt ve Avcılar'da da eski verilere göre bir miktar azalma olduğu saptandı. 

'TABLO HEDEFLENEN GİBİ GİTMİYOR'

Tabloyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'En riskli yerler kalabalık, kapalı havalandırma sisteminin olduğu alanlar. Bulaşıcılık kat sayısı bakımından İstanbul’da bağışıklanmış kişi sayısı yüzde 60’ın çok gerisinde. Tablo beklenen, hedeflenen gibi gitmiyor' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal