İstanbul'da Bombalı Saldırı Hazırlığında Olan 12 PKK'lı Yakalandı

İstanbul'da PKK'nın sözde kuruluş yıl dönümü olduğu gerekçesi ile bombalı eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 12 kişi yakalandı.

24.11.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-15:49) İstanbul'da Bombalı Saldırı Hazırlığında Olan 12 PKK'lı Yakalandı

İstanbul'da, PKK'nın sözde kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım'ı bahane yaparak El Yapımı Patlayıcı(EYP) ile bombalı saldırılar yapmaya hazırlanan örgütün gençlik örgütlenmesi Devrimci Gençlik Hareketi(DGH) mensubu 12 zanlı ele geçirildi.

SALDIRI HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, PKK/KCK'nın İstanbul'daki faaliyetlerinin deşifre edilmesine dönük yaptığı çalışmalarda, örgütün gençlik ayağı olan DGH üyelerinin EYP ve molotof kokteyli ile saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu tespit etti.

12 ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Örgütün sözde kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım'ı bahane yaparak saldırı hazırlığı yaptıkları tespit edilen 12 kişinin yakalanması için İstanbul'da 6 ilçede 13 adrese Terörle Mücadele Operasyon Timleri ve Özel Hareket Timleri sabah saatlerinde operasyon yaptı. 12 örgüt üyesi ele geçirildi.

KANITLAR ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda örgütsel belge ve dijital malzeme yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal