İstanbul'da Beklenen Fırtına İçin Valilik Saat Verdi

İstanbul'da bugün olması beklenen fırtına için Valilik saat verdi. Açıklamaya göre saat 15.00'da başlayacak fırtına aralıklarla perşembe sabaha kadar devam edecek.

26.06.2018-13:49 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-13:39) İstanbul'da Beklenen Fırtına İçin Valilik Saat Verdi

İstanbul Valiliği'nden gerçekleştirilen son dakika açıklamasında, "Meteorolojik beklentilere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın şehrimizi etkisi altına alması tahmin edilmektedir. Mesele alakalı ve vazifeli kurumlarımız müteyakkız olup halkımızın da can ve mal emniyetleri açısından tedbirli olmaları önemlidir" denildi.

Ayrıca meteorolojik tahminlere göre, başta İstanbul gelmek üzere Marmara Bölgesi çapında salı günü öğleden sonra başlaması tahmin edilen ve perşembe sabah saatlerine dek bölgesel olarak devam edeceği düşünülen yağışlarla beraber, çok sayıda yıldırım düşmesinin de olması tahmin ediliyor. Uzmanlar, halkı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gerçekleştirilece uyarıları izlemeleri hususunda ikaz etti.

Avrupa çapında fırtına tahminleri gerçekleştiren ESTOFEX'in (Avrupa Deneysel Fırtına Tahmini) son açıklamasında da İstanbul'un içinde olduğu bölge için ikinci derece fırtına uyarısı yapıldı. Dünkü bilgilere göre gerçekleştirilen tahmin, akşam saatlerinde güncellenecek.

Bu arada şiddetli yağış ve dolu ikazları İstanbulluları alarma geçirdi. Geçen sene 27 Temmuz'da olan dolu yağışının araçlara verdiği hasar sebebiyle, bu defa galericiler ve insanlar araçların doludan hasar almaması için tedbir almaya çalıştı. Bazı araç sahipleri kapalı otoparkları tercih ederken, kimileri de araçlarının üstünü branda, strafor, tente ve paspaslarla örttü. Kadıköy'deki bir galeride çalışan Fatih Yaşın, muhtemel dolu yağışına karşı tedbir aldıklarını belirterek, "Geçen sene doludan sebeple birçok aracımız hasar aldı. Bugün de tedbir için kendimizce yöntemler aldık" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal