İstanbul'da ABD'nin Kudüs Kararı Büyükelçilik Önünde Protesto Edildi

İstanbul’da yüzlerce kişi, ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını protesto etmek amacıyla Taksim Tünel Meydanı’nda bir araya geldi.

14.05.2018-19:56 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-20:23) İstanbul'da ABD'nin Kudüs Kararı Büyükelçilik Önünde Protesto Edildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017 tarihinde yaptığı açıklamada Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımıştı. Yaklaşık 5.5 ay sonra ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv taşınıp Kudüs'te açıldığı bugün Gazze'de 2014 yılından beri en kanlı gün yaşandı.

Gazze sınırında gerçekleştirilen eylemlere İsrail'in müdahalesi sonucu 52 kişi yaşamı  yitirirken, 2 binden fazla kişi yaralandı.

ABD'nin BM Genel Kurulu'nda dahi destek görmeyen kararını hayata geçirmesi ve kararın devamında İsrail'in Gazze sınırındaki Filistinlilere gerçek mermi, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gazla düzenlediği saldırılara karşı Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen ve İHH İstanbul'da protesto etti.

Protesto eden derneklerin "ABD'nin İsrail işgalini resmileştirmeye yönelik hamlesine karşı Özgür Kudüs'ün yanında olmak için"  toplanma çağrısı üzerine yüzlerce kişi saat 18:30 itibarıyla İstanbul Taksim'de bulunan Tünel Meydanı'nda bir araya geldi.

Eylemde 'Kahrolsun İsrail' ve 'Kahrolsun ABD', 'Katil İsrail, işbirlikçi ABD' sloganları atıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal