İstanbul'da 5.8 Şiddetinde Deprem !

İstanbul'da kent genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi.

26.09.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-15:12)

 

İstanbul'da merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre saat 13.59'daki depremin derinliği 6.99 kilometre olarak kaydedildi.

İstanbul genelinde şiddetli bir şekilde hissedilen sarsıntı büyük paniğe neden oldu. Kentteki bazı okulların da  boşaltıldığı bildirildi. 

Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı yönünde henüz net bir bilgi yok. Ancak Avcılar'da bir caminin minaresi yıkıldı. Kentte hasar tespit çalışması başlatıldı.

VATANDAŞLARA UYARI

Aöıklamada bulunan AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Bu depremin artçıları olacaktır. Vatandaşlardan istediğimiz hasarlı binalara girmesinler" dedi.

ARTÇI SARSINTILAR

Bölgede artçı sarsıntılar da devam ediyor. Deprem sonrasında Silivri açıklarında saat 14.08'de 4 ve 14.27'de 4,1 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı meydana geldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden depreme ilişkin açıklamada, "Deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" denildi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından bir açıklama yaptı: "Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil." 

"YER KABUĞUNU KIRABİLECEK GÜÇTE"

Açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık ise şunları söyledi: 

Bir hasar bilgisi yok. Ancak bu 5.8 yer kabuğunu kırabilecek büyüklükte enerji oluşturabilecek bir deprem. Bu çerçevede hasar oluşmuş olabilir. Hasarlı binalara girilmemeli. Önümüzdeki haftalarda 4 ve üzeri büyüklüğünde artçılar olabilir. Bu işin şakası yok, depreme hazır olmalıyız. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal