İstanbul'da 48 Adet Suikast Silahı Ele Geçirildi!

İstanbul'da Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri 4 ayrı kargoda 48 adet suikast silahı ele geçirdi. Silahların ABD'den kargolandığı bildirildi.

03.12.2018-15:55 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-17:18) İstanbul'da 48 Adet Suikast Silahı Ele Geçirildi!

İstanbul'da Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza birimleri, şüphelendekleri kargoyu yakın izlemeye aldı. Binlerce kargoyu araştıran birimler, 4 ayrı kargoda 48 tane suikast silahı yakaladı.

MAKİNE PARÇALARININ ARASINA GİZLENMİŞ

İstanbul Gümrük Muhafaza birimleri, kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen denetimler esnasında riskli görülen bir kargoyu fiziki aramaya aldı. "CNC Torna Tezgahı Parçaları" olarak açıklanan posta önce X-Ray taramasından ardından fiziki aramaya yönlendirildi. Gerçekleştirilen aramada paketin içinde makine parçalarının arasında gizlenmiş biçimde 24 tane silah üst mekanizması, aksam ve parçaları belirlendi.

BİNLERCE KARGO İNCELENDİ

Yakalanan silahların geri kalan parçalarının belirlenmesi için gümrük muhafaza birimleir İstanbul'da on binlerce kargoyu incelemeye aldı. Üç gün sonra gene İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü'nde değişik bir kişiye gelen şüpheli bir paket daha incelemeye alındı. Gerçekleştirilen kontrollerde makine parçası olarak açıklanan kargonun içinde 8 adet silah mekanizması olduğu belirlendi. Araştırmalarını derinleştiren birimler, aynı biçimde 2 değişik kargoda daha 16 tane silah mekanizması ile silahlara ait şarjör yakalandı.

SİLAHLARIN ABD'DEN KARGOLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda alıcı ve göndericinin yakalanmamak için kamuoyu tarafından suikast silahı olarak tanınan tabancaları parçalara ayırdığı, parçaların ABD'den değişik günlerde, değişik paketlerde, değişik gönderici ve alıcılar adına kargolandığı meydana çıktı.

TERÖRLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Yakalanan toplam 48 tane suikast silahı mekanizmaları ve aksamlarının alıcıları belirlenerek altı değişik adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütleri ile bağlantıları inceleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal