İstanbul'da 24 Sağlıkçının Coronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sürekli olarak görev başında olan sağlıkçılar, virüsün en çok tehdit ettiği kesim oldu. İstanbul'da 24 sağlık çalışanına yapılan coronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Virüsün bulaştığı sağlık çalışanlarının genel durumu ise iyi.

25.03.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-08:56) İstanbul'da 24 Sağlıkçının Coronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten itibaren alınan önlemler üst seviyeye çıkartılırken, sağlık çalışanları ise mesailerinin büyük bir kısmını hastanelerde geçirmeye başladı. Virüsün en çok tehdit ettiği çalışma grubunda yer alan sağlıkçılara da coronavirüs testi yapıldı. İstanbul'da farklı ilçelerde çalışan 24 aile hekimi ve hemşirenin coronavirüs testi pozitif çıktı. 

Milliyet'ten Mert İnan'ın aktardığı habere göre, konuyla ilgili konuşan Dr. Kutbettin Demir, "Birkaç arkadaşımız yatarak tedavi görürken, diğer meslektaşlarımız evlerinde tedaviye devam ediyor. Arkadaşlarımızın sağlık durumlarında endişe edecek bir durum yok." ifadelerini kullandı.

"AVCUNUN İÇİ KAŞINDIĞI İÇİN GELEN VAR"

Demir açıklamalarının devamında, "Hiçbir vatandaşın acil durum ve ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmaması gerekir. Bugün bile avucunun kaşındığını, gözünün seyirdiğini belirterek muayeneye gelenler var. Sağlık merkezleri en riskli yerler. Vatandaşlarımıza 'Acil durumlar dışında gelmeyin' diyoruz." dedi ve aile hekimleri olarak en büyük eksikliklerinin tulum ve gözlük olduğunu da ekledi.

CAN KAYBI 44'E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı son verilere göre, Türkiye'de coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. Tespit edilen vaka sayısı ise bin 872 oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal