İstanbul'a Yeni Metro Hattı Geliyor

İstanbul Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy metro hattı Başakşehir-Kayaşehir'e kadar uzatılacak. Çalışmalar sebebiyle de Kayaşehir Bulvarı'nda yarından sonra araç trafiğine kesilecek.

25.04.2018-17:37 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-17:29) İstanbul'a Yeni Metro Hattı Geliyor

Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro hattı Başakşehir- Kayaşehir'e uzatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan duyuruya göre, gelecek sene işletmeye girmesi beklenen Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, yapımı süren metro hatlarıyla bağlantılı olacak. Bölgede toplu taşımada önemli bir yere sahip yeni metro hattı, Kirazlı-Başakşehir Metro hattına entegre edilecek. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı çalışmaları dolayısıyla Kayaşehir Bulvarı'nın 350 metrelik bölümü yarından itibaren yaklaşık 2 sene süresince trafiğe kapatılacak.

ALTERNATİF YOLLAR

Başakşehir-Kayaşehir Metrosu'nun son durağı olan Kayaşehir Merkez İstasyonu'nda başlayacak çalışmalar sebebiyle bulvarda trafik akışı olmayacağı için sürücülere farklı güzergahlar belirlendi. Buna göre, Kayaşehir'den Fenertepe istikametine gidecek sürücülerin Kayaşehir Bulvarı- Evliya Çelebi Caddesi- Adnan Menderes Bulvarı yolunu kullanmaları gerekecek. Fenertepe'den Kayaşehir istikametine gidecek sürücüler ise Kayaşehir Bulvarı-Akzambak Sokak- Gazi Yaşargil Caddesi-Evliya Çelebi Caddesi yolunu kullanabilecek.

İKİTELLİ ŞEHİR HASTANESİ'NE DE HİZMET VERECEK

Başakşehir'in önemli yerleşim yerlerinden biri olan ve genel olarak ev-iş ve ev-okul tipi yolculukların olduğu bir bölgeye ulaşım kolaylığı sağlanacak. Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, yapımı süren ve 2 bin 680 hasta kapasiteli İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'ne de hizmet verecek. Yeni metro hattının uzunluğu 6,2 kilometre, seyahat süresi de 10 dakikaya inecek. Metro hattında Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir Merkez istasyonları yer alacak.

BAKIRKÖY İDO İSTASYONUNA GEÇİŞ SAĞLANACAK

M3 Hattı, Bakırköy-Kayaşehir Metro Hattı saatte 70 bin kişi taşıma kapasitesi var. M3 Hattı'nın devamı olan Kayaşehir-Başakşehir hattından binen yolcular, Metrokent-Olimpiyatköy-Kirazlı Metro Hattı ile aktarma yapmadan Bakırköy İDO İstasyonu'na kadar gidebilecek. Kayaşehir Merkez İstasyonu'nda Halkalı-3. Havalimanı Metro Hattı ile yolcu aktarımı olacak. Kayaşehir Merkez ve Metrokent istasyonlarında Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı ile yolcu aktarımları olacak.

Entegre olduğu Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattı üzerinden Kirazlı-Bakırköy(İDO), Mahmutbey-Başakşehir- Esenyurt, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Ataköy-İkitelli metro hatlarına geçiş yapılabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal