İstanbul'a Çamur Yağdı, Oto Yıkamacılarda Kuyruk Oldu

İstanbul'da dün akşamdan itibaren Kuzey Afrika'dan gelen toz aşınımı çamur yağmasına neden oldu. Araçların üzeri çamurla kaplanırken oto yıkamacılarda uzun kuyruklar oluştu.

24.04.2019-10:09 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-10:03) İstanbul'a Çamur Yağdı, Oto Yıkamacılarda Kuyruk Oldu

İstanbul'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini hissettiren toz taşınımı sebebiyle özellikle araçların üstleri tozla kaplandı. Sabah kalktıklarında araçlarının tozla kaplı olduğunu fark eden bazı vatandaşlar kendi olanakları ile temizlemeye uğraşırken bazıları da oto yıkamacılara akın etti.

"BAYAĞI SIRA VAR"

Aracını temizlemek için oto yıkamacıya giden Kamil Yıldız "Gördüğünüz gibi çamur yağmış herhalde. Sabah kalktığımız zaman maalesef bu şekildeydi. Yıkatmak için geldik, bekliyoruz. Çok sıra var" dedi.

Selahattin Yıldırım ise "Çamur yağdı, şu anda yıkamaya giriyoruz. Artık gene yağmur yağar mı bilmiyoruz. Niçin olduğunu biz de bilmiyoruz, hava durumunda öyle bir şeyden söz etmedi. Artık arabayı yıkatacağız, başka çaresi yok" diye konuştu.

BUGÜN DE ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden gerçekleştirilen açıklamada, yer yer etkili olacağı düşünülen toz taşınımının sebep olabileceği hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur biçiminde yağış gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları talep edildi.

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan Kuzey Afrika kaynaklı olan toz taşınımının bugün 23.59'a dek etkili olması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal