İstanbul Valisi'nin Adını Kullanarak Dolandırıcılık Yaptılar

Adana'da bir çetenin, telefonda kendilerini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olarak tanıtıp iş insanlarını dolandırdığı tespit edildi.

24.10.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-14:07) İstanbul Valisi'nin Adını Kullanarak Dolandırıcılık Yaptılar

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir çetenin iş insanlarını telefonla arayarak kendilerini vali olarak tanıtıp dolandırdığını belirledi. 

Polis ekipleri, savcılıktan aldığı izinle çeteye yönelik fiziki ve teknik takip başlattı. Çete üyelerinden Oğuzhan D.'nin, irtibat kuracağı iş adamlarının yaşadıkları şehirlerin valileri ve özel kalemlerinin isimlerini internetten öğrendiği belirlendi. Oğuzhan D.'nin telefonla irtibata geçtiği iş insanlarına kendisini valilik özel kalem müdürü olarak tanıttığı, sonrasında Nefvel K.'ya telefonu verdiği, K.'nın kendini vali olarak tanıtarak entübe cihazı alacakları bahanesiyle iş insanlarından para istediği tespit edildi.

10 İŞ İNSANINI DOLANDIRDILAR

Çetenin Adana, Konya, Malatya, Adıyaman, Yozgat, Burdur ve Kırklareli'de 10 iş insanını 240 bin lira dolandırdığı belirlendi. Polis ekipleri, takip esnasında 240 bin liranın 180 bin lirasını bloke ettirdi. Çete, hesaplarına açıklama kısmında "entübe" yazması nedeniyle bloke konulduğunu düşünerek, bu kısma "fındık ticareti" ibaresi eklemeye başladı. Ancak hesaplara bloke işlemi yapılmaya devam etti. 

Elde edilen delillerin ardından düzenlenen operasyonla 7'si kadın 13 şüpheli gözaltına alındı. Adana'ya getirilen şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorguya alındı.

ALİ YERLİKAYA'NIN ADINI KULLANMIŞLAR

Diğer yandan çeteyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre Oğuzhan D. isimli şüpheli, İstanbul'da yaşayan iş insanı İ.F.'yi arayarak "İstanbul Valiliği'nden arıyorum, Vali Ali Yerlikaya sizinle görüşecek" dediği, telefonu alan Nefvel K.'nin ise "Devlet ve millet olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Vatandaş kadar devletin de yardıma ihtiyacı var. Ben vali olarak il sağlık müdürlüğünün de bulunduğu bir toplantı ayarlıyorum. Hayırsever iş insanlarının da desteğine ihtiyacımız var. Detayları, özel kalem müdürüm size aktaracak. Sizi en kısa zamanda makamıma bekliyorum" diye konuştuğu tespit edildi.

"CİHAZLARIN BEDELİ VERGİDEN DÜŞÜLECEK"

Telefonu yeniden alan şüpheli Oğuzhan D.'nin vatandaşların büyük hastanelere gitmeye korktuğunu, valilik olarak aile sağlığı merkezlerine entübe cihazı almaya karar verdiklerini ifade ederek "Şu an ihtiyacımız olan 300 entübe cihazından 30 adet eksiğimiz var. Cihazın tanesi 4 bin lira. Alacağınız cihazların bedeli verginizden düşecek" şeklinde konuştuğu ortaya çıktı. 

Görüşme sonrasında iş insanı İ.F.'nin kendisine söylenen hesap numarasına 20 bin lira yatırdığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal