İstanbul Valisi Yerlikaya' dan Esnafa Tam Destek

İstanbul Valisi Yerlikaya ve KOSGEB Başkanı Uzkurt, aşırı yağıştan ötürü iş yeri zarar gören Eminönü esnafına tadilat için faizini KOSGEB'in belirleyeceği kredileri kullanma yetkisi verdi.

05.09.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-16:23) İstanbul Valisi Yerlikaya' dan Esnafa Tam Destek

Eminönü alt geçidinde toplantı yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya  ve KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, ilk olarak bölge esnafına geçmiş olsun dileklerini sundu. 

Bunun yanı sıra "Burada bulunan bütün iş yerlerimiz, içerisindeki mallarımız zarar gördü." diye konuşan Vali Yerlikaya, o günden sonra esnafın iş yerlerini önceki şekline döndürmek için büyük çaba sarfettiğini söyledi.

Ayrıca esnafa kira yardımı sunacaklarını bildiren Yerlikaya, gerekli işlemlerinin tamamlandığını, eylül sonu ya da ekim başında bu sorunun halledileceğini söyledi.

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt ise esnafın mağduriyetinin giderilmesi için 11 banka ile kredi protokolü imzalandığını belirtti ve şunları ekledi:

"11 banka bu süreçte rol alacağını, tekliflerini iletti. 11 bankayla mutabakat imzaladık. Şu an sizler bu bankalarla kredilerinizi kullanabilecek konuma geldiniz. Öyle tahmin ediyorum ki banka genel müdürlükleri önümüzdeki pazartesi ilgili şubelerine talimatlarını iletecekler, önümüzdeki hafta siz de bu kredilerinizi kullanabileceksiniz." 

Bununla birlikte kredi koşullarına da değinen Uzkurt şunları aktardı, "Bu kredinin şartları şu şekilde, maksimum 100 bin liraya kadar bankadan kredi kullandığınız taktirde bunun faizini KOSGEB olarak biz karşılayacağız. 36 ay vadeli bir kredi, ana parası bir yılı geri ödemesiz, daha sonra 9 eşit taksitte 3'er ayda bir ödeyeceğiniz bir kredi olacaktır." 

"Siz ilgili bankalara gittiğinizde KOSGEB'in bu programından yararlanmak istediğinizi, kredi kullanmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Tabii bankalar bazen şunu yapabiliyor, sizin kredibilitenize göre bir limit belirleyebiliyor. Orada sıkıntı yaşanırsa ben ilgili KOSGEB müdürlüğümüzü de sizinle irtibatlandıracağım. Onlar da bankalarla yakın irtibat halinde olacak, olaki bir sorun yaşanırsa biz hemen devreye gireceğiz. Mümkün olduğu kadar sizin zararınızı tazmin etmek için, bu krediyi kullanmak için de KOSGEB olarak biz elimizden geleni yapacağız."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal