İstanbul Polisinden Dev Operasyon! 417 Kişi İçin Gözaltı Kararı

Yurt dışına aklamak için yüklü miktarda para gönderdiği belirlenen şahıslara şafak operasyonu yapıldı. 28 bin 88 hesaba 2,5 milyar Türk lirası yollayan 417 şüpheli için gözaltı kararı çıktı.

02.10.2018-09:21 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-09:12) İstanbul Polisinden Dev Operasyon! 417 Kişi İçin Gözaltı Kararı

İstanbul merkezli çok sayıda şehirde 'para aklama' başta olmak üzere, mali suç işleyenlere dönük şafak operasyonu yapıldı. Soruşturma çerçevesinde yurt dışındaki 28 bin 88 hesaba 2,5 milyar Türk lirası yollayan 417 şüpheli için gözaltı kararı çıktı.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİK GÜVENLİĞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ekonomik/finansal emniyetini hedef alan eylem ve şahıslara dönük, "Suç işlemek için örgüt kurma","5549 sayılı suç gelirlerinin aklanmasının engellenmesi hakkında kanuna muhalefet","6415 sayılı terörizm finansmanının engellenmesi kanununa muhalefet" suçlarından MASAK ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından operasyon yapıldığı duyuruldu.

2,5 MİLYAR TL KAÇIRDILAR

Açıklamada, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra değişik vakitlerde farklı banka şubelerinden ve ATM'lerinden 5 bin TL ve üstü tutarlarda olmak üzere toplam 28 bin 88 adet yurt dışındaki hesaplara nakit yollama işlemleri yapıldığının, yapılan bu işlemlerin tarihi itibariyle döviz kurları üstünde toplam Türk lirası karşılığının 2 milyar 455 milyon 322 bin 141 lira olduğunun tespit edildiği bildirildi.

417 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Açıklamada, "Bu işlemleri yapan şahısların komisyon ismi altında çıkar temin ettiklerinin, transfer alıcılarının büyük kısmının ABD'de yerleşik İran asıllı şahıslar olduğunun belirlendiği anlaşılmıştır. Bu çerçevede İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nden verilen karar gereği Cumhuriyet Başsavcılığımızca 417 şüpheli hakkında gözaltı yakalama ve arama karar çıkartılmıştır." denildi.

ŞÜPHELİLER TEKNİK VE FİZİKİ TAKİBE ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri teknik ve fiziki takip neticesinde para akladığı iddai edilen şahısların olduğu adreslere dönük operasyon için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin önünde bir araya geldi. Çok sayıda polis söz hususu adreslere doğru hareket etti.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'un farklı ilçeleri ve diğer şehirlerde eş zamanlı olarak yapılan şafak operasyonunda girilen adresler tek tek arandı. Şüpheliler polisler tarafından gözaltına alındı. Öte taraftan, operasyonun ayrıntıları ile alakalı şimdilik resmi bir açıklama gelmedi.

ALICI HESABA İRANLILARIN

28 bin 88 alıcı hesabın ABD'deki İranlılara ait olduğu ayrıntısına vardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal