İstanbul Otogarı'nda Taksilere Denetim

İstanbul'da taksicilere denetim yapıldı. Denetimler sonucunda evrakları eksik olan bazı taksiler bağlandı.

28.08.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-11:38) İstanbul Otogarı'nda Taksilere Denetim

İstanbul Bayrampaşa'da yer alan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, bazı taksiciler kısa mesafe gerekçesi ile yolcu almıyor. Şehirler arası yolcu otobüsleri ile İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistler, ellerine bavulları ile uzun süre taksi beklemek zorunda kalıyor. Bu nedenle otogar içerisindeki bazı taksi duraklarında zaman zaman taksi bekleyen vatandaşlar yoğunluk oluşturuyor. Beklemekten sıkılan vatandaşların bir bölümü, taksi yerine otobüs ve metro gibi alternatif toplu taşıma araçlarına yönelirken bir bölümü de çareyi taksi şoförleri ile pazarlık yapmakta buluyor. Pazarlığa karşın yolcu almayan taksi şoförleri vatandaşları, otogara yolcu bırakıp dönmekte olan boş taksilere yönlendiriyor.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik birimleri, şikayetler ardından 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda denetim yaptı. Taksilerle alakalı kontrollerini yapan ekipler, onlarca taksiciye evraklarının eksikliği sebebiyle cezai işlem uyguladı.

Aracı bağlanan taksicilerden Kudbettin Bilir, “Her gün bir yasa çıkarıyorlar biz de şaşırıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir kart çıkaracaklar belediye otobüs şoförü gibi herkes kartını okutup çalışacak. Fakat o kartlarda işe yaramıyor işte. Bir makine koyacaklar herkes kartını okuttuğu zaman tüm arabalara geçip çalışabilecek” dedi. Aracı bağlanan bir diğer taksi şoförü ise, “Taksicilerin başındakiler bu taksicilerle ilgilensin, öyle oturup göbek büyütmesinler. Taksici ekmeği için çıkmış, çalışıyor. Ne taksicilerle uğraşıyorsunuz. Bir evrakım eksik diye aracım bağlandı” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal