İstanbul Küçükçekmece'de Tahsin Banguoğlu İlkokulu'nda Deprem Skandalı!

İstanbul Küçükçekmece'de Tahsin Banguoğlu İlkokulu'nda Deprem Skandalı!

06.11.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-11:50)

İstanbul'da meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem sebebiyle birçok okul hasar gördü. Bazı okullar, boşaltılırken, bazı okulların belli bölümleri kapatıldı.

Küçükçekmece’de bulunan bazı okullarda deprem sebebiyle kapatıldı ve güçlendirmeye alındı. Bu okullardan birisi olan Tahsin Banguoğlu İlkokulu velileri haber merkezimize ulaşarak aşağıdaki bilgileri verdi.

“Küçükçekmece'de 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Küçükçekmece Belediyesi ekipleri okullar açılmadan önce ilçede 80 okulun bakım, tadilat, boya işlerini ücretsiz olarak yaptı. 160 okulun ilaçlama ve dezenfektasyon çalışmalarını gerçekleştirdi. Tadilat, bakım-onarım ve ilaçlama çalışmalarını ilçe genelindeki okullarda yapıldı, reklamlar yapıldı.

İstanbul Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulu ise belediye harici 200 bin TL harcanarak çatısından, duvar onarımı ve badanasına kadar geniş kapsamlı bir tadilattan geçirildi. Okullar açıldı bir deprem oldu ve okul riskli denildi ve boşaltıldı peki “Okul riskli ise neden 200 bin TL harcanarak tadilat gördü?

BU OKULDAKİ İHMALİN SORUMLUSU KİM ?

İstanbul Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulunda ki öğrenciler okulun hasarlı olması sebebiyle başka okullarda eğitim – öğretime devam etmekteler.

Yaz döneminde okulda yapılan tadilat iş ve işlemlerinde bazı yanlış ve uygunsuz çalışmalar yapılmış. Okulun koridor ve salonlarında bulunan kalebodurlar sökülmeden üzerlerine yeniden kalebodur döşenmek suretiyle ekstra bir ağırlık oluşturdu. Ve işin ilginç yanı bu tadilat çalışmasını yapan firmanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir Şube Müdürü tarafından gönderildiği, her hangi bir ihale ya da sözleşme imzalanmadığı bilgilerine ulaştık.

Şimdi Veliler Olarak Soruyoruz?

İhaleyi alan firma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mı yönlendirildi?

Deprem riski taşıyan bir binaya 200 Bin lira masraf yapıldı mı?

Bu tadilat için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alınmış mı?

Tahsin Banguoğlu İlkokulu’nda, Yüzeysel tadilat yerine neden güçlendirme yapılmamış?

Küçükçekmece’de okulların depreme dayanıklılık açısından testi yapılmış mıdır?

Tahsin Banguoğlu İlkokulu’nun Çürük ve eski bir okul olduğu bilindiği halde neden analiz yaptırılmamış?

İllçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün usulsüzlük yüzünden soruşturma geçirdiği ve kamunun milyonlarca lira zarar ettirildiği Özel EğitimTaşıma İhalesi ile bu usulsüz yapılan tadilat ihalesinde aynı kişiler mi var?”

Deprem riski nedeniyle kapatılan Tahsin Banguoğlu İlkokul öğrencilerinin mağdur olduğunu ve okullarının daimi durumlarına ilişkin endişeli olduklarını anlatan veli, yaşanan sıkıntılara işaret etti.

Okul velilerinden tarafımıza iletilen ihbarları kamuoyuyla paylaşmanın bir vatandaşlık borcu olduğunu ve bu bilinçle kamu zararına yapıldığı görülen bu iş ve işlemlerin, kimler tarafından nasıl yapıldığının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal