İstanbul Kartal'daki Binanın Çökme Nedeni Belli Oldu

İstanbul Kartal'da çöken ve 2 kişinin hayatını kaybettiği binanın çökme nedeni belli oldu. Binanın altındaki dükkanın genişletilmesi için kolonlardan bir tanesi kesilmiş. Bunun üzerine bir de 3 kat kaçak çıkılınca bina daha fazla dayanamamış.

07.02.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-09:37) İstanbul Kartal'daki Binanın Çökme Nedeni Belli Oldu

Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'ndan kurtarılan 9 yaralının genel durumu iyi, 3 yaralının da yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Korkunç olayda 3 kişi de yaşamını yitirdi.

Meydana gelen çökme sebebiyle, Kriz Merkezi tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

YIKIMI GETİREN NEDENLER

8 katlı 14 daireli binanın çökme sebepleri ise kaçak çıkılan katlar, temeldeki zayıf donatı, iyileştirilmeyen zemin, perde beton olmaması, statik eksiklik, beton kalitesizliği ve bunun gibi pek çok hata...

Binanın altındaki konfeksiyonu genişletmek için, binayı ayakta tutan kolonlardan bir tanesi kesilmişti. Parsel çekme sınırına dek de bodrum eklemesi yapılan bina, zeminden güçsüzleştirilmişti. Bunun ardından bir de 3 kat kaçak çıkılınca, çökme için bütün hatalar tek tek yapılmış oldu.

ÇEVREDEKİ BİNALAR BOŞALTILDI

Çökmenin sonrasında güvenlik sebebiyle tahliye edilen etraftaki bina sayısı 7 oldu. Yıkılan binanın sağ tarafındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nda da risk var. Binanın bodrumundaki kolonlarda, temellerde patlamalar meydana geldi.

Risk altında olan evlerden çıkarılan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) hazırlanan misafirhanelere yerleştirilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal