İstanbul, Kadıköy'de İklim Grevi

Dünya genelinde organize edilen küresel iklim grevine destek veren sivil toplum kuruluşları, Kadıköy'de toplanarak Türkiye'den desteklerini belirttiler.

20.09.2019-16:33 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-16:24)

Dünya genelinde organize edilen küresel iklim grevine destek veren sivil toplum kuruluşları, Kadıköy'de toplanarak Türkiye'den desteklerini belirttiler.

'İklim İçin Birleş'tiler

İklim krizine karşı somut adımların atılması fikriyle "Sıfır Gelecek" kampanyası adı altında Kadıköy İskelesi önünde toplanan grup, "Bilimin arkasında birleş", "İklim için birleş" yazılı pankart ile "İklim adaleti", "Güneşe merhaba", "İklim için okul grevi", "Evimiz yanıyor" yazılı dövizler taşıdı, "İklimi değil sistemi değiştir" cümleleriyle eyleme ses kattı.

'Kurtaracak Bir Gezegenimiz Var'

Bölgede konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Atlas Tarafoğlu, "Türkiye'deki ilk iklim grevinde yetişkinler de vardı ama izleyiciydiler. Şimdi artık bu grevin bir parçası oldular. Kavga etmeden artık biz çocuklara kulak vererek bizleri dinlemelisiniz. Kurtaracak bir gezegenimiz var. Bunun için çalışın. Keyif aldığımız için okulu kırmıyoruz. Bunu okula gitmemek için yapsaydık pazartesi sendromu yaşamamak için pazartesi günü yapardık." diye konuştu.

'Yağmurların Neden Zehirli Olduğunu Bilmek İstiyorum'

"Gezegenimiz yanıyor. Birçok şehir sular altında kalıyor. Buzullar yok oluyor. Ormanlar alev alev yanıyor. İnsanlar evlerini terk ediyor. Türlerin nesli tükeniyor. Yakında bizim de neslimiz tükenecek. Artık bunu anlayın. Ben de herkes gibi zehirli yağmurlardan korkuyorum. Ama yağmurların neden zehirli olduğunu bilmek istiyorum. Yağmurların zehirli olmaması için ne yapmam gerektiğini bilmek istiyorum. İklim krizini durdurmak için yardım etmelisiniz. Bilimin arkasında birleşelim."

Basın mensuplarına yapılan açıklamadan sonra bir grup çevreci, Yoğurtçu Parkı'na kadar yürüdü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal