İstanbul ile Kocaeli Metro ile Birbirine Bağlanacak!

İstanbul ile Kocaeli arasında yapılacak olan metro hattı ile ulaşımda büyük bir atılım yapılacak. İki şehir içinde büyük önem arz eden projenin temeli 20 Ekim'de atılacak.

17.10.2018-18:14 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-18:07) İstanbul ile Kocaeli Metro ile Birbirine Bağlanacak!

Kocaeli'nin Gebze-Darıca ilçeleri arasında faaliyete geçirilecek insansız metro hattında temel atılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje bittiğinde İstanbul'daki metro hattına entegre olması düşünülüyor. Faaliyete geçirilecek metro hattının temeli 20 Ekim'de atılacak.

16 BİN ARACIN TAŞIDIĞI YOLCUYU TEK BAŞINA TAŞIYACAK

Gebze-Darıca metro hattı Gebze OSB'den başlayıp, Darıca Sahil'de bitecek. Artan nüfusun ulaşım gereksinimini karşılaması amaçlanan metro hattı ile karşılıklı seferlerde 64 bin yolcu taşınması düşünülüyor. 16 bin aracın taşıdığı yolcuyu tek başına taşıyacak metro hattı, zaman, akaryakıt ve parklanma gibi masraflardan tasarruf sağlayacak.

GEBZE-AYRILIKÇEŞME ARASI 60 DAKİKA OLACAK

2 milyar 690 milyon TL'ye ihale edilen hattın 15,6 kilometrelik metro hattının 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. 90 saniye aralarla sefer gerçekleştirilecek. 4 araç bu hatta çalışacak. Sürücüsüz olarak düşünülen metro sistemi, 12 istasyondan meydana gelecek. Metro hattı ile 1 saat olan Gebze OSB-Darıca sahili arasındaki mesafe 19 dakikaya düşecek. İstanbul'la entegrasyon bittiğinde ise Gebze-İstanbul Ayrılıkçeşme arası 60 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanına 30 dakikada ulaşım olacak.

TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Faaliyete geçirilecek Gebze- Darıca metro hattının tanıtım toplantısı ise büyük bir katılımla yapıldı. Ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilçe belediye başkanları, Kocaeli milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda iş adamı katıldı. Tanıtım toplantısında açıklamalar yapan Başkan Karasomanoğlu, "Metro hattı ile karşılıklı seferlerde 64 bin yolcu taşınması düşünülüyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal