İstanbul'da Maskesiz Sokağa Çıkmanın Cezası 900 Lira

İstanbul'da maskesiz olarak sokağa çıkanlara verilecek ceza belli oldu. Maskesiz dışarı çıkanlar 900 lira ödeyecek.

19.06.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-10:24) İstanbul'da Maskesiz Sokağa Çıkmanın Cezası 900 Lira

Coronavirüsle mücadele kapsamında birçok ilde maske zorunluluğu getirilirken, son olarak İstanbul, Ankara ve Bursa'da da maskesiz olarak sokağa çıkmak yasaklandı. 

Cezalar kaymakamlığa bırakıldığı için 3 bin 150 liraya kadar ceza kesiliyordu. Fakat İstanbul'da  kesilen cezalar ilçeden ilçeye değişiklik gösteriyordu. Örnek olarak, Beşiktaş Kaymakamlığı dün 3 gün uyarma ardından 950 lira cezai işlem uygulanacaktı. Bu rakam Gaziosmanpaşa'da ise 392 lira olarak belirlenmişti.

İnsanlar maskesiz olarak sokağa çıkmanın cezasını merak ederken bu yönde karar alındı ve ceza bedeli belli oldu. Bu kapsamda, İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantıda, İstanbul'da maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.

"MİLLET CİDDİYE ALMIYOR DURUMU"

Konuyla ilgili olarak vatandaşların fikri de soruldu. Açıklamalarda bulunan Mustafa Baydar isimli vatandaş, "Böyle bir zorunluluk getirilmeliydi. Millet çok ciddiye almıyor bu durumu. Maskeyi burnu açıkta, ya da çenesine takanlar var. Vatandaşların kurallara pek uyduğunu düşünmüyorum. Yüzde 60'ı uyuyor." ifadelerini kullandı.

"MASKE TAKANLARIN ARTTIĞINI GÖRÜYORUM"

Meryem Karaca ise, "Dünden bu yana maske takanların arttığını görüyorum. Gerekliydi bu uygulama." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal