İstanbul Havalimanı'nda Kuş kaçakçısı !

İstanbul Havalimanı'nda, yurt dışına valizde saka kuşu kaçırmak isterken yakalanan Libya uyruklu yolcuya, Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 95 bin lira idari para cezası verildi

28.01.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-14:35) İstanbul Havalimanı'nda Kuş kaçakçısı !
İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, Libya'ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na gelen ve halinden şüphelendikleri yolcuyu incelemeye aldı. Yolcunun valizinin kontrolünde küçük karton kutularda gizlenmiş 36 adet koruma altındaki saka kuşu bulundu.
 
5 KUŞ VALİZDE ÖLDÜ
 
İncelemede kuşlardan 5'inin öldüğü tespit edildi. Polis, valizin sahibi Libyalı yolcuyu terminaldeki polis merkezine götürdü. Olay üzerine bilgi verilen Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri de İstanbul Havalimanı'na gelerek 31 sakayı teslim aldı.
 
KUŞLAR DOĞAYA BIRAKILACAK
 
Libyalı yolcuya ise 'koruma altındaki saka kuşunu yurt dışına kaçırmaktan' 21 bin 600 lira tazminat, çevre kanunu ve ekosistemi bozmaktan ise 73 bin lira olmak üzere  94 bin 600 TL idari para cezası verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekiplerinin teslim aldığı saka kuşlarının, veteriner hekim tarafından yapılacak kontrol sonrası doğaya salınacağı bildirildi.
 
 
 
Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal