İstanbul Havalimanı'nda Coronavirüs Test Merkezi Kuruldu

İstanbul Havalimanı'nda coronavirüs test merkezleri kuruldu. Yurt dışından gelen ve giden yolcular bu merkezlerde kontrolden geçecek.

01.07.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-13:59) İstanbul Havalimanı'nda Coronavirüs Test Merkezi Kuruldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor. Dünya genelinde 10 milyondan fazla insan coronavirüsten etkilenirken, önlemler de alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Havalimanı'nda coronavirüs test merkezleri kuruldu. Merkezler iki ayrı noktada toplam 5 bin metrekarelik alanda bulunurken, gelen ve giden yolcular PCR testi yaptırabilecek.

Test sonuçları 2 saatte belli olacak. Testin fiyatı ise 110 lira olarak belirlendi. Sonuçlar, Türkçe ve İngilizce olarak mail üzerinden gönderilebilecek. Aynı zamanda çıktı olarak da verilebilecek. İGA Operasyon Kontrol Merkezi Direktörü Fatih Mere yaptığı açıklamalarda, merkezlerin günlük 40 bin test kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

"24 SAATTE 38-40 BİN TEST YAPILABİLİR"

Mere yaptığı açıklamalarda, "Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talepleri doğrultusunda İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından gelen veya yurt dışına çıkan yolculardan PCR testi yaptırmak isteyen yolcular için bu merkez kuruldu. 50 adet numune alma kabinimiz var. Saatlik kapasitesi 2 bin. 24 saatte 38-40 bin test yapılabilir. Türkiye'de hiçbir havalimanında kurulu bir laboratuvar yok. Sürüntü veren yolcuların test işlemleri için numuneler herhangi bir hastaneye gönderilmeyecek, burada kurulan laboratuvarlarda sonuçlandırılacak. Bu bize büyük bir zaman kazandıracak. Bulunduğumuz alan 4 bin metrekare. Ayrıca terminalin kara (bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı alan) tarafında da bin metrekarelik bir alan kuruldu. Toplam 5 bin metrekarelik alanda bu hizmeti vereceğiz. Hem gelen yolcuya hem giden yolcuya test yapabilecek şekilde hazırlıklarımız tamamlandı." ifadelerini kullandı.

"GELİR BEKLENTİMİZ YOK"

Gelir beklentilerinin olmadığını söyleyen Mere, "Tamamen yolcuların en kısa sürede testlerini yaptırıp stressiz bir şekilde uçuşlarına devam edebilmeleri için sunduğumuz bir hizmet. İlk etapta yolcular gelmeden önce 520 personelimize burada test yaptırdık. Tamamı negatif çıktı. O testlerde gördük ki yaklaşık 2 saatte bu testin sonuçları sisteme düşecek ve yolculara ulaştırılabilecek." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal