İstanbul Havalimanı'nda Bekletilen 1500 Yolcu Karabük'e Gönderildi

Coronavirüs salgını nedeniyle ülkelerine dönemeyen Cezayir, Tunus ve Ürdün uyruklu 1500 yolcu otobüsle Karabük'e gönderildi.

26.03.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-15:49) İstanbul Havalimanı'nda Bekletilen 1500 Yolcu Karabük'e Gönderildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını nedeniyle birçok ülke tedbir olarak sınırlarını kapattı. Bu ülkeler arasında Türkiye'de yer alırken, coronavirüs salgını nedeniyle uçuş sahaları kapanan ve uçuşları iptal edilen Cezayir Tunus ve Ürdün uyruklu 1500 kişi İstanbul Havalimanı'nda kaldı. Kendi ülkeleri tarafından kabul edilmeyen yolcular, yapılan görüşmeler sonrasında Karabük'te bulunan öğrenci yurdu tahsis edildi. 

1500 kişilik grup için kalacak yer ayarlanınca, yolcular havalimanına gelen otobüslere güvenlik görevlileri tarafından bindirildi. Yolcuların kendileri için ayrılan Karabük'teki yurtlarda misafir edilecek.

TÜRKİYE VATANDAŞLARINI BIRAKMADI

Öte yandan Türkiye dünyanın birçok yerindeki vatandaşını gerçekleştirdiği özel uçuşlarla yurda getirdi. Yurt dışından getirilen vatandaşlar ise 14 günlük gözetim kapsamında çeşitli yurtlara yerleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal