İstanbul Havalimanı'nda 24 Milyon Liralık Uyuşturucu Operasyonu

İstanbul Havalimanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 420 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

15.10.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-12:26)

Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı'nda birkaç gün içerisinde 4 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 24 milyon lira değerinde 420 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

İlk operasyonda iki şüpheli yolcuya ait 6 adet valiz, muhafaza ekipleri tarafından x-ray tarama cihazı ve narkotik köpeği ile kontrol edilerek incelendi. Yapılan aramada baharat bulunan poşetlerin arasında yeşil renkli bir bitki bulundu. Bitkiden alınan numunenin kontrolünde "khat" cinsi uyuşturucu madde olduğu belirlenirken, valizlerin içerisinde toplam 53,7 kilogram uyuşturucu madde bulundu.

KURYE SORGUSUNDAN SONRA OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Geniş çaplı operasyon yürüten gümrük ekipleri, uyuşturucu kuryeliği yapan yabancı uyruklu şahısların sorgularında havalimanına uyuşturucuyu almak üzere gelecek aracın bilgilerine ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda şüpheli araç tespit edilerek kısa süre önce havalimanı otoparkından ayrıldığı tespit edildi. Aracın yerinin belirlenmesinden sonra tespit edilen adreste bulunan şahıslar aracın içerisinde yakalandı. Yapılan aramada 31,3 kilogram khat cinsi uyuşturucu ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı.

KARGOLARIN İÇİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise kargo terminal bölümünde yapılan risk analizi sonucunda şüpheli bulunan bir gönderi arandı. Tekstil eşyası olarak beyan edilen eşyaların içinden 113 kilogram khat türü uyuşturucu ele geçirildi. Diğer yandan havalimanı kargo terminalinde yapılan diğer operasyonda ise şüpheli bir kargonun içerisinde 216 kilogram khat cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan son narkotik operasyonunda ise ekiplerin dikkatini çeken riskli bir yolcuya x-ray cihazı ve narkotik dedektör köpek ile yapılan kontrolde yolcunun bagajından 6 kilogram kokain çıktı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Ekiplerin yapılan 4 operasyonda ele geçirdiği toplam 420 kilogram uyuşturucunun yaklaşık 24 milyon lira değerinde olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturmalar sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal