İstanbul Havalimanı 14 Haziran'da Yeni Bir Pist Kazanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın iniş ve kalkış kapasitesini artırmak için yapılan üçüncü pistin çalışmalarının sona erdiğini ve 14 Haziran’da açılacağını açıkladı.

12.06.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-13:47) İstanbul Havalimanı 14 Haziran'da Yeni Bir Pist Kazanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın iniş ve kalkış kapasitesini artırmak için yapılan üçüncü pistin çalışmalarının sona erdiğini ve 14 Haziran’da açılacağını açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, 14 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılım göstereceği bir törenle İstanbul Havalimanı'nın üçüncü pistinin açılacağını açıkladı.

Karaismailoğlu, üçüncü pist ile beraber İstanbul Havalimanı'nda eş zamanlı iniş kalkış uygulamalarının başlayacağını belirtti.

"KÜRESEL BİR HUB HALİNE GELDİ"

Bakan Karaismailoğlu, "Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyimi ile açıldığı ilk yılda havalimanımız, küresel bir HUB haline geldi" diye konuştu.

"PARALEL OPERASYON YAPABİLEN TÜRKİYE'NİN İLK HAVALİMANI"

'Üç piste eş zamanlı iniş ve kalkış' uygulamasının dünyada sayılı havalimanında olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, üçüncü pistin faaliyete geçmesiyle İstanbul Havalimanı'nın da 'üçlü paralel pist operasyonu' yapabilecek birkaç merkezden biri olacağını ifade etti.

14 Haziran’da İstanbul Havalimanı'nın 3 bağımsız pist ve 5 adet operasyonel piste sahip olacağının altını çizen Karaismailoğlu, "Bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ikinci havalimanı İstanbul Havalimanı olacak" ifadesini kullandı.

Üçüncü pistin de faaliyete geçmesiyle saatlik iniş kapasitesinin yüzde 50'nin üzerinde artış olacağını ifade eden Karaismailoğlu, bu vesile ile uçakların da taksi süresinin yarıya ineceğini vurgulayarak "Uçaklar artık beklemeden kalkacak." diye konuştu.

"TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALDIK, ÖZVERİYLE ÇALIŞTIK"

Bakan Karaismailoğlu, gerçekleştirilen çalışma boyunca gerekli araştırmaların ve uygulamaların da milli imkanlar dahilinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünca yapıldığını vurguladı.

Bakanlık olarak bu zorlu süreçte dur durak bilmeden çalıştıklarını dile getiren Karaismailoğlu, "Tüm ulaşım modlarımızda hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz her bir yatırım büyük ve güçlü Türkiye için atılacak emin adımlardan biri olacak. Salgın sonrasında her anlamda daha güçlü, daha büyük Türkiye olarak vatandaşımıza hizmet vereceğiz.

Rüya projelerimiz Cumhurbaşkanımızın desteği ile bir bir hizmete girdi, şimdi o rüya projeleri daha da ileri noktaya taşıyoruz. Bu kapsamda tüm dünyanın gıpta ile baktığı İstanbul Havalimanımız da havacılık sektöründe yerini alarak ülkemizi zirveye taşıyacak" ifadelerini kullandı.

Küresel salgına karşı verilen mücadelenin, dünya ülkeleri arasında ön plana çıkmasını sağladığını ifade eden Karaismailoğlu, "Başarısı, kabiliyeti ve en zor zamanlarda 83 milyon 'tek yürek' olan Türkiye, farkını bir kez daha gözler önüne serdi" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal