İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Şehit MİT Üyesi Soruşturmasıyla İlgili Açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen açıklamada, "Şüphelilerden B.P'nin tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 7 Mart 2020 tarihinde darp edildiğine ilişkin yapılan haberler gerçek dışıdır." ifadesi kullanıldı.

09.03.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-15:16) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Şehit MİT Üyesi Soruşturmasıyla İlgili Açıklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen açıklamada, "Şüphelilerden B.P'nin tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 7 Mart 2020 tarihinde darp edildiğine ilişkin yapılan haberler gerçek dışıdır." ifadesi kullanıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, şehit MİT üyesinin kimlik bilgilerinin ifşa edilmesi soruşturmasıyla alakalı gelen açıklamada, "Şüphelilerden B.P'nin tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 7 Mart 2020 tarihinde darp edildiğine ilişkin yapılan haberler gerçek dışıdır." ifadesi kullanıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen açıklamada, Başsavcılıkça yürütülen ve kamuoyunca da izlenen soruşturmayla ilgili olarak yazılı, görsel basın ve sosyal medya platformlarında yapılan haberler nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasının mecburiyet görüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Milli İstihbarat Teşkilatı personelinin ifşa edilerek ailesinin ve yakınlarının can güvenliğinin tehlikeye sokulması, devlet kurumlarının istihbarat faaliyetlerinin zafiyete uğratılmaya çalışılması' konulu soruşturma kapsamında, şüpheliler B.T, B.P, H.K, A.K, M.F.Ç ve M.A'nın İstanbul 8, 4 ve 5. Sulh Ceza Mahkemelerince sorgularına müteakip CMK'nın 100 ve devamı maddeleriyle MİT Kanun'nun 27/3-1. cümlesi uyarınca tutuklanmalarına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Soruşturmanın hususunun, karşı istihbarat çalışması boyutunda 1-19 Ocak 2014 senesinde yapılan MİT tırlarının durdurulması emsalinde olduğu gibi bir plan içinde, suç olduğunu bilerek, kasıtlı MİT Kanunu 27. maddesinin ihlal edilmesi, Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanının ifşa edilerek ailesi ve yakınları ile beraber çalışma arkadaşlarının can güvenliklerinin riske sokulması, bununla birlikte devletin istihbarat çalışmalarının zafiyete uğratılmaya çalışılması olduğunun altı çizilen açıklamada, soruşturmanın bütün boyutlarıyla çok taraflı olarak yürütüldüğü, eyleme katılan diğer zanlıların ve bağlantılarının belirlenmesi faaliyetlerinin sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada, soruşturmayla alakalı da şu veriler yer aldı:

"Şüphelilerden B.P'nin tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 7 Mart 2020 tarihinde darp edildiğine ilişkin yapılan haberler gerçek dışıdır. Şüphelinin kendisi ya da avukatları tarafından bu konuda Silivri Cezaevi idaresine ya da cezaevi savcılığına sözlü ya da yazılı herhangi bir müracaatı olmadığı gibi darp edildiğine ilişkin hiçbir iz, emare yada delil yoktur.

Şüphelilerden M.A'nın 8 Mart 2020 tarihinde tutuklanması talebiyle sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakıldığı şeklinde bir kısım yayın organlarında 'M.A hakkında birbirinden farklı iki karar' başlığı altında ve sosyal medyada paylaşılan sorgu tutanağı sahte olarak düzenlenmiş olup, bu sahte belgeyi düzenleyenler, kullananlar ve yayanlar hakkında TCK'nın 204. Maddesi uyarınca ayrıca resmi belgede sahtecilik suçundan soruşturma başlatılmıştır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal