İstanbul Büyükşehir Belediyesi İflas Etti!

İmamoğlu’nun bizzat kendisinin atadığı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde apar topar yönetim değişiklikleri ile Belediye Meclisi’ni acil toplantıya çağırmasının arkasındaki sır ortaya çıktı.

06.05.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-10:02) İstanbul Büyükşehir Belediyesi İflas Etti!

İmamoğlu’nun bizzat kendisinin atadığı İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde apar topar yönetim değişiklikleri ile Belediye Meclisi’ni acil toplantıya çağırmasının arkasındaki sır ortaya çıktı.

İSTANBUL’A TEK BİR ÇİVİ ÇAKAMAMASININ SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI
“Dışarıdan para yardımına gerek yok. Tasarruf yapılırsa İstanbul belediyesinin bütçesi yeter de artar” diyerek belediye başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem İmamoğlu, göreve geldiğinden bu yana yaklaşık bir yıldır İstanbul’a tek bir çivi çakamamasının sebebi ortaya çıktı.

Belediyeye bağlı bütün kurum, kuruluş ve iştiraklerin yönetimini değiştiren Ekrem İmamoğlu, o ekibin de büyük bir kısmını yeniden değiştirdi.

Yaptığı fahiş alımlar, milyonlarca liraların savrulduğu konserlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem yurt içi hem de yurt dışında milyarlarca lira borca girdi.

 

NİSAN MAAŞLARI ÖDENMEDİ
Belediyeye hizmet veren şirketlerin işçileri Nisan ayı maaşlarını para yokluğundan dolayı hala alamadılar.

Diğer yandan Otobüs A.Ş.’de bir anda bütün yönetim ve yönetim kurulu üyeleri değiştirildi. Şirketteki yolsuzlukların haddi hesabı olmadığı belirtiliyor.

Coronavirüs ile mücadelede devletin ve hükümetin yanında yer almayan İmamoğlu, İstanbulluların hayatını tehlikeye atan ve salgının şehirde yayılmasını sağlayan eylemlerde bulundu. Toplu taşıma seferlerini azalttı pandemiyle mücadele etmedi.

Aldığı milyarlarca borçla dahi belediyeyi bir yılda idare edemeyen İmamoğlu Mayıs ayında İBB Meclisi’ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

İmamoğlunun yaptığı toplantı çağrısında Belediye Meclisi gündeminin neredeyse tamamının borç para bulma yetkisi istemekle dolu olduğu görüldü.

GELDİĞİ GÜNDEN BERİ İSTANBUL’A TEK KURUŞLUK YATIRIM YAPMADI
Geldiği günden beri İstanbul’a tek kuruşluk yatırım yapmayan Ekrem İmamoğlu’nun aldığı milyarlarca borç ve Belediyenin milyarlarca liralık gelirini nerelere harcadığı merak ediliyor.

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye başkanı olduğu yıl, belediyenin 100 milyon borcu bulunuyordu. Akabinde 500 milyon borç ve neredeyse bütün arazileri satmış bir belediye bırakarak gitmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal