İstanbul Boğazında Balıkçıların Ağına Mayın Takıldı

İstanbul Boğazı'nda Rumeli Feneri açıklarında ağ atan balıkçıların ağına takılan mayın paniğe neden oldu. Mayının Osmanlı döneminden kalma olabileceği düşünülüyor.

26.10.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-13:45) İstanbul Boğazında Balıkçıların Ağına Mayın Takıldı

İstanbul Boğazı'nda Rumeli açıklarında sabah saatlerinde avlanmak için ağ atan balıkçıların ağına henüz patlamamış olduğu düşünülen mayın takıldı. Olay, balıkçılarda kısa süreli paniğe neden olurken, ihbar üzerine teknenin yanına polis ve sağlık ekipleri geldi. Yapılan ilk incelemelere göre mayının Osmanlı dönemine ait olabileceği belirtildi. 

"MAYIN OLDUĞUNU SONRADAN FARK ETTİK"

Ağlarına mayın takılan balıkçılardan Taha Deniz, sabah Rumeli Feneri'ne açıldıkları sırada istisna bir durum gerçekleştiğini, ağda bir ağırlık fark ettiklerini söyleyerek "Mayın olduğunu bilmiyorduk. Tekneye almış bulunduk. Mayın olduğunu sonradan fark ettik. Sahil güvenlik ekiplerine haber verdik. Bomba ekipleri gelip patlayacak mı patlamayacak mı bakacaklar. Şu an tehlike devam ediyor. İşin doğrusu korktuk. Hep beraber uzaklaştık mayından ama ne kadar uzaklaşabilirsin ki, teknenin içindeyiz" diye konuştu.

Uğur Topal ise mayın bulduklarında korktuklarını, korkuyla iki saat yol geldiklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal