İstanbul Barosunun Ardından Ankara Barosu da TBB'yi Seçime Çağırdı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun adli yıl açılış töreni için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmesi ve konuşma yapmasını protesto eden İstanbul Barosu'nun ardından Ankara Barosu da TBB'yi seçime çağırdı.

05.09.2019-09:15 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-08:58) İstanbul Barosunun Ardından Ankara Barosu da TBB'yi Seçime Çağırdı

Yeni yargı senesinin açılışının Ankara'daki sarayda yapılmasını protesto eden barolar bu açılışa Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) temsilen katılan Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu'nu protesto etti.

ANKARA BAROSU DA SEÇİME ÇAĞIRDI

İstanbul Barosu'nun seçim çağrısının sonrasında Ankara Barosu da ilan vererek TBB'yi seçime davet etti.

Barodan paylaşılan açıklamada, "Ankara Barosu'nun 04.09.2019 tarihli yönetim kurulu toplantısında Avukatlık Kanunu'nun 115/2. Maddesi gereğince Türkiye Barolar Birliği'nin seçim gündemli olağanüstü genel kurula çağrılmasına karar verilmiştir" denildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun 'Yargı bağımsızlığını zedeler' diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 'Adli Yıl Açılış Töreni'ne, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, katılma kararı almıştı. Törende ilk konuşmayı da gerçekleştiren Feyzioğlu, "Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır. Biz o nedenle buradayız. Barolar Birliği yalnızca cumhuriyetin tarafındadır" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal