İstanbul Barosu'na Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Pankart Soruşturması

İstanbul Barosu binasına Ebru Timtik’in resminin asılmasıyla ilgili şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. İstanbul Barosu ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağırıldı.

20.09.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-15:39) İstanbul Barosu'na Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Pankart Soruşturması
Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit düşürülmesinin akabinden yakalanarak tutuklanan avukatlardan Ebru Timtik DHKP-C terör örgütünün emriyle cezaevinde 238 gün boyunca tuttuğu ölüm orucunun ardından geçen ay öldü.

Ebru Timtik, terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye görevlilerinden Kamile Kayır'la aynı yerde yakalanmıştı. Pek çok DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı tespit edilen Timtik, geçen yıl gerçekleştirilen operasyonla tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti.

İSTANBUL BAROSU'NA DEV POSTERİ ASILDI

Timtik için İstanbul Barosu önünde tepki toplayan bir anma eylemi gerçekleştirilmiş; eyleme İstanbul Baro Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu katılmıştı. Gösteri esnasında da DHKP-C sanığı Ebru Timtik'in dev pankartı İstanbul Baro binasına asılmıştı.

SAVCILIK İFADEYE ALACAK

Timtik’in dev posterinin baro binasına asılmasıyla ilgili gelen şikayetler üzerine İstanbul Barosu Başkanı ile Yönetim Kurulu mensupları ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, ilk olarak İstanbul Barosu’ndan baro idarecilerinin adlarını istedi. Ardından da içlerinde İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun da yer aldığı 11 baro idaresinin beyan vermek üzere savcılığa çağırdı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal