İsrail'in Ankara Büyükelçisi Ülkeyi Böyle Terk Etti

Türkiye’nin İsrail’e dönmesinin uygun olacağını kendisine bildirdiği, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Na'eh, İsrail’e geri döndü. İsrail’in Ankara Büyükelçisi pişkin bir şekilde gülerek Türkiye’den ayrıldı.

16.05.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-12:11)

VIP SALONU KULLANMADI

Sabah erken saatlerinde Ankara'dan tarifeli uçakla İstanbul'a gelen Büyükelçi Naeh, bir süre Atatürk Havalimanı'nda uçağın kalkış saatini bekledi. VIP Salonu'nu kullanmayan İsrail Büyükelçisi Naeh, Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde normal uçuş yolcularının kullandığı alandan geçerek uçağa ulaştı.

BASINA SELAM VERDİ

Pasaport kontrolünün sonrasında terminalde uçağın kalkacağı salona gelen Büyükelçi Naeh, burada sıraya girerek özel yer hizmetleri şirketi tarafından yapılan rutin kontrollerden geçti.

Yanında bir koruması ve bazı konsolosluk yetkilileri olan Büyükelçi Naeh, uçağın kapısına giderken kendisini görüntüleyen basın çalışanlarına selam verdi.

BÜYÜKELÇİ RESTLEŞMESİ

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu'nun dün İsrail Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve müzakerede bulunmak için bir süreliğine ülkesine geri dönmesinin istendiği ifade edilmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, "Türkiye'nin Kudüs'teki Başkonsolosu Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, kendisinden istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine ülkesine dönmesi istendi’’ ifadeleri yer bulmuştu.

Bunun ardından Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem ile ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı müzakereler için ülkeye çağırdı. Dışişleri Bakanlığı öte yandan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in bir süre İsrail’e dönmesinin uygun olacağını kendisine iletilmişti.

62 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'nin büyükelçiliğini İsrail’in başkenti olan Tel Aviv'den, Filistin’in başkenti Kudüs'e taşıma kararının ardından İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik katliamında 62 kişi yaşamını yitirdi, 3 binden fazla kişi  saldırılarda yaralandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal