İSMEK Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? İSMEK 2020-2021 Kayıt Tarihleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının kayıtları araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu meslek edinme kurslarına İstanbul'da yaşayan vatandaşlar başvurabilir. Peki İSMEK kayıtları ne zaman başlıyor? İSMEK dersleri ne zaman başlıyor?

18.01.2021-13:03 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-13:00) İSMEK Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? İSMEK 2020-2021 Kayıt Tarihleri

Pek çok alanda vatandaşlara meslek edindiren İSMEK kurslarının kayıt tarihleri merak ediliyor. Yeni dönem kayıtları geçtiğimiz yıl 11 Kasım'da başlamıştı. Koronavirüs nedeniyle eğitimlere ara verilmişti. 2020-2021 İSMEK kayıtları ne zaman başlıyor. İşte haberin detayları...

2020-2021 YILI İSMEK KURS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

İSMEK'ten gelen açıklama şu şekilde;

Başvurular önceden de olduğu gibi İSMEK’in resmi İnternet sitesi kursiyer.ismek.istanbul adresinden yapılacaktır.

Koronavirüs tedbirlerinin en üst seviyede olacağı kurs merkezlerinde, hijyen ve mesafe kuralları yanı sıra kursiyerlerden girişlerde HES kodu istenecektir.

Online İsmek kurs başvurusu için kursiyer.ismek.ist adresini kullanabilirsiniz. Tabii ki dilerseniz ismek.ist adresinden de kayıt sayfasına ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada sistem sizden T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerinizi girmenizi isteyecektir. Bu bilgileri doğru girerek, eksik bilgileri devamında dolduracaksınız. Yabancı ülke vatandaşları ise Foreign Student Login yani (Yabancı Kursiyer Girişi) butonuna tıklayarak kayıt için gerekli bilgileri doldurabilirler.

Siteme ilk defa giriyorsanız sizi ilk olarak 3 farklı kutucuğun yer aldığı şartnameler sayfası karşılayacaktır. Öğrenci şartnamesi, online başvuru ve kayıt şartları ile KVKK aydınlatma ve rıza metnini okumanız ve onaylamanız gerekiyor. Sonrasında ise eksik bilgilerinizi doldurmanız gereken başka bir forma yönlendireceksiniz. Eksik bilgileri doldurarak artık kurs seçimi kısmına geçebilirsiniz. Kurs seçimi sayfasında gelişmiş filtreleme aracı bulunmaktadır. İlçe, kurs merkezi, alan, branş seçimi yaparak katılmak istediğiniz kurs merkezi ya da eğitimi kolayca bulabilirsiniz. Kurs gün ve saatleri size uygun olan eğitimlere anında başvuru yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden başvuru yaptınız. İlk aşamayı yani ön kayıt aşamasını geçmiş bulunuyorsunuz. Fakat yapmanız gerekenler tam olarak bitmedi. Şimdi ise başvurunuzu onaylatmak, kesin kayda dönüştürmeniz gerekir. Bunun için başvuru yaptığınız İSMEK kurs merkezinden sizi aramaları ya da SMS ile ulaşmalarını beklemelisiniz.

Kurs merkezi yönetimi asil listede yer alan adayları telefonla arayarak ya da kısa mesajla bilgi vererek kurs merkezine gelmelerini istemektedir. Ancak bu aşama sonrası kursiyer oluyorsunuz. Bazı branşlarda ise kursiyerleri ön yeterlilik testine tabii tutmak için sınava çağırabilirler. Telefonunuz ulaşılabilir olmalıdır. Sizi aradıklarında ulaşılmaması halinde kayıt hakkını kaybedebilirsiniz.

İSMEK ASİL VE YEDEK BAŞVURU NE DEMEKTİR?

İSMEK kayıt sayfasında asil ve yedek kayıt kavramı ile karşılaşabilirsiniz. Kafanız karışmaması için buna açıklık getirmek istiyorum. Başvurmak istediğiniz branş 20 kursiyer alacaksa burada 40 başvuru kabul edilir. Bunların ilk 20 tanesi asil sonrakiler ise yedek başvuru olarak değerlendirilir. Asil listede yer almak için hızlı olmalısınız.

Asil listede yer alan kursiyerler kurs merkezine giderek başvurularını onaylatması halinde eğitime başlarlar. Asil listeden ulaşılamayan, kurs merkezine kesin kayıt için gelmeyenler mutlaka olacaktır. Bu arkadaşların yerine yedek listeden öncelik sırasına göre kursiyerler dahil edilir. Yani yedek listede yer almanız tamamen devre dışı kaldığınız anlamına gelmez. Son ana kadar umudunuzu korumalısınız.

İSMEK Kayıtları


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal