İslam Aydınlarından BM'ye Çağrı!

Düşünce ve Stratejik Araştırmalar Forumundan İslam ve Arap dünyası sivil toplumunu temsil eden 103 aydın, diplomat ve akademisyen Birleşmiş Milletler'e (BM) harekata destek çağrısı yaptı.

12.10.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 12.10.2019-09:12)

Düşünce ve Stratejik Araştırmalar Forumundan İslam ve Arap dünyası sivil toplumunu temsil eden 103 aydın, diplomat ve akademisyen Barış Pınarı Harekatı'nı onayladıklarını kamuoyuna aktardı. Aktarılan açıklamada, Birleşmiş Milletler'e (BM) harekata destek çağrısı yaptı.

Forum tarafından gerçekleşen açıklamaya göre, İslam ve Arap dünyasından 103 düşünür, diplomat ve akademisyen, BM'ye hitaben Barış Pınarı Harekatı'nı destekleyen açıklayıcı not yayımladı.

Açıklama notunda Türkiye'nin başlattığı harekatın, Suriye'nin kuzeyindeki bölgede yeniden güvenliğin sağlanmasını amaçladığı, bölgede DEAŞ ve Suriye halkının doğal bileşeni olan Kürtleri temsil ettiği iddiasındaki silahlı terör örgütlerinin Suriye, Türkiye ve tüm dünyayı tehdit ettiği vurgulandı.

Bunun yanı sıra açıklama notunda İslam ve Arap dünyasından aydınlar, Türkiye'nin başlattığı harekatın yanında yer aldıklarını duyurdu.

Açıklama notu tam olarak şöyledir:

 ‘SURİYELİ MÜLTECİLERİN DÖNEBİLECEĞİ GÜVENLİ BİR BÖLGE HEDEFİ’

"Türkiye ve bölgedeki ortağı Suriye Milli Ordusu'nun başlattığı girişim, terör örgütleri, Şam rejimi ve müttefiklerinin yürüttüğü yıkım sebebiyle yurtlarından kaçmış olan Suriyeli mültecilerin dönebileceği güvenli bir bölge inşa edilmesini hedeflemektedir"

"Tüm gelişmeler Suriye'de güvenlik ve istikrarın yaygınlaşması ve sivillerin korunmasını sağlayan tek ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ortaya koymuştur. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi zorla göç ettirilmiş olanların köy ve kentlerine güven içinde geri dönebilmeleri için yoğun bir şekilde çalışan tek ülke Türkiye'dir. Bu sebeple Suriyelinin akan kanının durdurulması için Türkiye'nin gösterdiği samimi çabanın desteklenmesi çağrısında bulunuyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal