İŞKUR, Yaklaşık 379 Bin İşsize Nitelik Kazandırdı

İŞKUR, ocak-ağustos ayları arasında düzenlediği eğitim programlarıyla 379 binden çok işsize nitelik kazandırdı.

12.09.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-11:15)

İŞKUR, işsizlerin mesleki özelliklerini geliştirme çerçevesinde ocak-ağustos ayları arasında yapmış olduğu eğitim programlarıyla 379 binden çok işsize nitelik kazandırdı.

İşsizlikle mücadele çalışmaları dahilinde, işsizi  iş verenle buluşturmak için sürekli bir uğraşta bulunan İŞKUR, mesleki eğitim kursu, işbaşı ile girişimcilik eğitim programı gibi çalışmalarla nitelikli bir iş gücü potansiyeli oluşturmak için eğitim çalışmaları yürütülüyor. 

Ülke dahilinde yapmış olduğu "İş gücü Piyasası İhtiyaç Analizleri" sayesinde Türkiye'de gereksinim duyulan iş kollarını belirleyerek, işsiz vatandaşlara bu yönde mesleki nitelik kazandıran eğitim programları düzenleyen İŞKUR, ocak-ağustos arasında "İşbaşı Eğitim Programı", "Girişimcilik Eğitim Programı" ve "Mesleki Eğitim Kursu" dahilinde 80 bin 210 çalışma düzenlendi. Bu çalışmlardan 379 bin 224 kişi yararlandı.

İŞKUR'un düzenlediği bu mesleki eğitim kurslardan en çok rağbet görenleri şunlardır; "dokuma konfeksiyon makineci", "kadın giyim modelist yardımcısı" ve "müşteri hizmetleri görevlisi-asistanı".

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal