İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

İş güvenliği uzmanı olma şartları nelerdir? İş güvenliği ve iş güvenliği uzmanı ne demektir? İş güvenliği uzmanı olmak için gerekli belgeler nelerdir? gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

18.01.2019-11:57 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-11:46) İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?

İş yerindeki fiziki çevre şartları, çalışma ortamı gibi nedenlerden dolayı çalışanların karşı karşıya gelebileceği sağlık sorunları ve mesleki sıkıntıların en düşük seviyede olması veya ortadan kaldırılması yönünde analizler ve çalışmalar yapması İş Sağlığı ve Güvenliği olarak biliniyor..

İş sağlığı ve iş güvenliğinin tam olarak yerine getirilmesi için iş ortamında meydana gelebilecek tehlikelerin, sağlığa zararlı olabilecek koşulların risk ve tehlike analizleri gerçekleştirilerek engellenmesi gerekiyor. İş güvenliğinin oluşturulması için alınan önlemlerle hem işçi, hem işletme, hem de iş yeri korunmuş oluyor.

İş Güvenliği Uzmanı. olarak bilinen kişiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde çalıştırılmak üzere belgelendirilen mühendis, mimar ve teknik elemanlardır.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI OLMA ŞARTLARI

1) İş güvenliği uzmanı olacak mühendis veya teknik kişilerin Bakanlıkça verilen iş güvenliği uzmanlık sertifikasına sahip olmaları lazım.

2) İş güvenliği uzmanlık sertifikası için Bakanlığın açacağı sınavlarda başarılı olmak (70/100) gerekmektedir.

3) İş güvenliği uzmanlık sınavına girebilmek için 'İş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkında yönetmelik' de tanımlanan yetki belgesine sahip 'İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu' ndan toplam 220 saat (40 saati staj) belgeli eğitim görmek gerekmektedir.

4) 'İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu'nda 220 saat (ücretli) eğitim görmek için, Mühendis, Mimar, Teknik Eleman (Teknik Öğretmen),Fen veya Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik veya Kimya Bölümü Mezunu belgesine sahip olmak gerekmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal