İş Dünyasından Erken Seçim Yorumları

Erken seçim kararına iş adımlarından olumlu açıklamalar geldi. İş dünyasının önemli isimleri bakın erken seçim için ne dediler.

19.04.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-12:47) İş Dünyasından Erken Seçim Yorumları

 İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN

‘Türkiye’nin istikrarı sağlayacak, bulanıklığın ortadan kalktığı, tahmin edilebilirliğin olduğu bir dönemi 2019 senesine kalmadan bir evvel yakalaması gerektiğini çeşitli platformlarda açıklamıştık. Bu bağlamda erken seçimi olumlu bir karar olarak değerlendiriyoruz.’ açıklamasında bulundu.

MÜSİAD GENEL BAŞKANI ANDURRAHMAN KAAN

‘İş dünyasının gereksinimi olan istikrar ortamını devam ettirebilmek ve bölgemizde cereyan eden siyasi ve fiziki hareketlilik karşısında doğru yeri alabilmek adına, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bir an evvel geçmemiz gerekmektedir. Erken seçim kararını iş dünyası ve Türkiye’nin geleceği adına son derece doğru karar olarak görüyoruz’ dedi.

ASKON GENEL BAŞKANI HASAN ALİ CESUR

‘Ülkenin öncelikleri çok farklı. İçerdeki ve dışardaki gelişmeler her gün farklı bir kaynakla hareket ederken, ülkenin gündeminde süresi uzun bir seçim süreci yer almamalı. Ekonomi muallaklıkları hiç sevmez. Bu seçim kararı ile bu belirsizlik yükü ortadan büyük ölçüde kalkacak.’ şeklinde konuşarak seçimi olumlu karşıladı.

KAYSO BAŞKANI MEHMET BÜYÜKSİMİTCİ

‘Ülkemizim önüne bakmasında yarar var. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin geleceğine yönelik atılacak adımlar gelecek sistemle birlikte daha kuvvetli olacak.’ dedi.

GSO BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

‘Keşke yerel seçimlerde erken tarihe alınsa ve o da ülkenin gündeminden çıksa daha iyi olur. Seçimler biterse herkesin önü açılacaktır’ dedi.

ATSO BAŞKANI DAVUT ÇETİN

Başkan Davut Çetin’de erken seçim kararını doğru bulanlar arasında yer alıyor.

TÜSİAD BAŞKANI EROL BİLECİK

İş dünyası olarak erken seçimi isabetli bir karar olarak görmediklerini belirten TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "2018 senesinin yapısal değişimler ve enflasyonla mücadele yılı olmasını bekliyorduk” diye konuştu. Başkan Bilecik, ‘Erken seçime gitmek yapısal reform ve enflasyonla mücadele meselesini tamamen yok eder. OHAL sürecinde içerisinde erken seçim, Türkiye'yi yurt dışında zorda bırakır. Şimdiye kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve diğer siyasi liderlerden seçimlerin kendi tarihinde yapılacağına dair okuduğumuz açıklamaları tamamen desteklemiştik’ dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal