İş Bankası'ndan Sandık Başkanı İddiaları Hakkında Açıklama

AK Partili Recep Özel'in iddia ettiği "İş Bankası çalışanları resmi sandık başkanı olarak atandılar" iddiası hakkında İş Bankası'ndan bir açıklama geldi.

26.04.2019-18:09 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-18:03) İş Bankası'ndan Sandık Başkanı İddiaları Hakkında Açıklama

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'in dün kişisel sosyal medya hesabından seçimlerde İş Bankası çalışlanlarının sandık başkanı olarak görevlendirildiğinin tespit edildiğini açıklamıştı. 

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddialarla ilgili İş Bankası'ndan bir açıklama geldi. İş Bankası'nın resmi twitter hesabından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BANKAMIZIN BU SÜREÇLERE BİR DAHLİ BULUNMAMAKTADIR"

"Seçimlerde görevlendirmeler, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun gereği ilçe Seçim Kurulları tarafından yapılmaktadır. ilçe Seçim Kurulları, sandık kurullarında görev vereceği bankamız çalışanlarını, kişi bazında re'sen seçmektedirler. Çalışanlarımızın seçimlerde görevlendirilip görevlendirilmeyeceği, nerede ve nasıl görevlendirileceği konuları tamamen İlçe Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluğundadır. Bankamızın bu süreçlere herhangi bir dahil bulunmamakta olup, seçimlerde çalışanlarımızın görev almasına yönelik bankamızca bir talepte bulunulmamaktadır"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal