İş Adamı Mustafa Boydak'ın Eşi Müjgan Boydak'a 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

FETÖ'den yargılanan ünlü iş adamı Mustafa Boydak'ın eşi Müjgan Boydak, terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

04.12.2018-12:58 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-13:50) İş Adamı Mustafa Boydak'ın Eşi Müjgan Boydak'a 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 'örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) eski Başkanı ve Boydak Holding eski idarecilerinden Mustafa Boydak'ın eşi Müjgan Boydak, 7 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde başka bir davada tutuksuz yargılanan ve geçen 12 Temmuz'da 7,5 sene hapis cezası alan Boydak Holding eski idarecilerinden Mustafa Boydak'ın eşi ev kadını Müjgan Boydak için, 'silahlı terör örgütüne üye' olmak iddiası ile açılan davanın dördüncü duruşması yapıldı. Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık Müjgan Boydak ile avukatları hazır bulundu. 'Örgüt üyesi' olduğu suçlaması ile son defa hakim karşısına çıkan FETÖ şüphelisi ev kadını Boydak, üstüne atılan suçlamaları kabul etmeyerek, beraatını talep etti.

SAVCI: ÖRGÜT İÇİNDE ABLA KONUMUNDA

Duruşma savcısı; bir önceki davada verdiği mütalaayı yineleyerek, FETÖ şüphelisi Müjgan Boydak'ın, mahkemede dinlenen 'Ali Dağı ve Yeşilırmak' takma isimli gizli tanıkların ifadeleri, örgüt içerisinde sorumluluk sahibi olan şahıslardan olduğu ve 'abla' konumunda olduğu, örgüt içinde etkin olduğu, örgüt adına parasal yardımlar topladığı, KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi'ne 50 bin TL havale sevk ettiği, yurt dışı giriş ve çıkış kayıtlarının Hacı ve Mustafa Boydak dahil şehirde yer alan bazı FETÖ şüphelileri ile çakıştığı, örgüt içinde aktif rol üstlendiği, örgüt üyeleri ile irtibat durumunda olup, gizliliğe riayet ettiği iddialarıyla 'örgüt üyeliği' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan Müjgan Boydak, "Savunmalarımı yineliyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

HEYET, TUTUKSUZLUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti gerçekleştirilen yargılama sonucu tutuksuz sanık Mujgan Boydak'ı, 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7 sene 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Istinaf ve Yargıtay süreci göz önüne alınarak, tutuksuzluk durumunun devamına ve ceza kesinleşene dek yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal