İran'dan Skandal Türkiye Açıklaması!

İran Dışişleri Bakanlığı, "ABD ve Türkiye'nin Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenli bölge oluşturmak için yaptığı girişimleri ve çalışmaları "kışkırtıcı ve endişe verici" olarak değerlendirdi.

19.08.2019-09:31 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-09:28) İran'dan Skandal Türkiye Açıklaması!

Reuters’ın İran’ın yarı resmi Fars haber ajansına dayandırdığı habere göre; güvenli bölgenin Suriye'nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saldırı olduğunu öne süren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, “ABD’nin planının kışkırtıcı ve endişe verici olduğunu” aktardı.

Musevi, “ABD’nin bu yöndeki benzer adımları Suriye’deki istikrarsızlığı artırmaktadır. Suriye’nin içişlerine müdahale anlamı taşıyan bu plan aynı zamanda bölgede gerginliğe neden olacaktır” şeklinde konuştu.

Ankara ve Washington arasında 5-7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen toplantılarda güvenli gölge tesisinin koordine ve yönetimi için anlaşma sağlanmıştı.

Türk ve ABD’li askeri yetkililer, güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda da uzlaşmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal