İran'dan ABD Hakkında Sert Açıklama!

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de bulunan askerleri hakkında "ABD, ya kendi isteğiyle buradan çıkar ya da tokatla çıkarırız" şeklinde konuştu.

02.02.2018-15:00 - (Son Güncelleme: 02.02.2018-14:58) İran'dan ABD Hakkında Sert Açıklama!

İran'ın en büyük ikinci kenti Meşhet'te, Filistin İntifadasını Destek adlı konferansta açıklama yapan Velayeti, "ABD'nin Suriye'yi parçalamaya çalıştığını fakat bunu başaramayacağını" belirtti0. Velayeti, "ABD, Irak'ı bölemediği gibi, Suriye'yi de parçalayamayacak.

Fırat'ın doğusuna konuşlanan ABD, er geç buradan çıkmalı, ya kendi çıkar veya ensesine aldığı tokatla buradan çıkarırız" açıklamalarını yaptı.

ABD, DEAŞ'a Afganistan'a yerleştiriyor ABD'nin terör örgütü DEAŞ'ı Afganistan topraklarına yerleştirmeye çalıştığını ifade eden Velayeti, "DEAŞ'ın Afganistan'a yerleşmesine izin verirsek, 900 kilometrelik sınır hattımız tehlikeye girmiş olur, buna izin vermeyiz" dedi.

Suudi Arabistan'ın Yemen'deki varlığı hakkında da konuşan İranlı yetkili, "Arabistan daha fazla Yemen'de kalmaya devam ederse, orası onlar için bir Vietnam'a dönüşür" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşagı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal