İran ile Birlikte PKK'ya Yönelik Operasyon Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ya karşı İran ile ortak operasyon yapılacağını açıkladı. Anadolu Ajansının Editör Masası programına katılan Soylu, "PKK'ya dönük, İran'la ortak operasyon gerçekleştireceğiz. Bu hususta adımlar atmaya uğraşıyoruz. Karşılıklı istihbari değerlendirmemiz söz hususu" diye konuştu.

06.03.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-11:28) İran ile Birlikte PKK'ya Yönelik Operasyon Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'ya karşı İran ile ortak operasyon yapılacağını açıkladı. Anadolu Ajansının Editör Masası programına katılan Soylu, "PKK'ya dönük, İran'la ortak operasyon gerçekleştireceğiz. Bu hususta adımlar atmaya uğraşıyoruz. Karşılıklı istihbari değerlendirmemiz söz hususu" diye konuştu.

BEKA TARTIŞMASI

Beka tartışmaları ile alakalı açıklamalar yapan Soylu "Birileri beka problemi yok diyor. 15 Temmuz'dan önce beka problemi var mıydı, yok muydu? Takım elbise giyip, kravat takıp memleketle alakalı her şeyi biliyormuş havası oluşturup söz söylemek doğru değil. Bu ülkede etrafımızda Suriye, Irak gibi mesele varken, bu kadar enerjide geçiş güzergahı bizdeyken beka problemi yok diyenler anlatsınlar da biz de bilelim" sözlerini kullandı.

"GÜNEYDOĞU'NUN MAKUS TARİHİ YENİLDİ"

Bakan Soylu seçim güvenliği hakkında bilgi aktarırken, "Arkadaşlarımız bütün önlemleri aldı. Biz de 19-26 Ocak arası bütün güvenlik ekiplerimizle yoğun toplantılar yaptık. İyi sonuç aldık. 2014 yerel seçimleriyle bugüne olan kıyaslama için, 2014-2019 seçimlerinde olan olaylarda azalma yüzde 88. Bu azalma aynı ölçekte sürecek" dedi.

Kayyumların yaptıkları çalışmaları aktaran Bakan Soylu, "Doğu ve Güneydoğu'nun makus tarihi yenildi. Havalimanları, doktorlar, öğretmenler, yollar var. 780 bin kilometrekarede mahrumiyet kalmamıştır" dedi.

"CHP'LİLER BU DÖNEM AYIPLI DİYECEK"

Elimizde öyle belgeler var ki... Kılıçdaroğlu'nun aklı buna yetmez. Bir tane adamına bunu sunar mı? Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu siyaset hırsının, memleket geleceği ile alakalı konuları dumura uğratmasıdır. Gelecek CHP'liler Kılıçdaroğlu döneminden söz etmeyecekler, 'Bu ayıplı bir dönem' diyecekler.

İRAN'LA PKK'YA KARŞI ORTAK OPERASYON

İçişleri Bakanı Soylu, İran'la PKK'ya karşı ortak operasyon yapılacağını duyurarak, "PKK'ya dönük, İran'la ortak operasyon gerçekleştireceğiz. Bu hususta adımlar atmaya çalışıyoruz. Karşılıklı istihbari değerlendirmemiz söz hususu" diye konuştu.

Soylu, "Murat Karayılan'a çağrı yapayım, sözde şehitler katalogu çıkarıyordu, 2018'de neden çıkarmadılar, hadi çıkarsınlar. PKK tarihinin en kötü dönemini geçiriyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal