İran Gaz Sahasının İşletmesini Yerli Firmaya Devretti

İran Petrol Bakanlığı, Basra Körfezi'nde yer alan Bilal Gaz Sahası'nın büyütülmesi için yerli Petropars şirketi ile 440 milyon dolarlık antlaşma yaptı.

14.09.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-13:55)

İran Petrol Bakanlığı, Basra Körfezi'nde bulunan günlük 14 milyon 158 metreküp üretim hacmine sahip Bilal Gaz Sahası'nın daha kapsamlı hal alabilmesi için yerli Petropars şirketi ile 440 milyon dolarlık antlaşma yaptı.

İran resmi haber ajansı IRNA, Basra Körfezi'ndeki Lavan Adası'nın güneybatısında Katar ile birlikte çalışan Bilal Petrol ve Gaz Sahası'nı ilerletmek için yerli Petropars şirketi ile antlaşma yapıldığı duyuruldu.

Bu anlaşmada, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, ABD'nin petrol yaptırımlarının herhangi bir etki yaratmayağını dile getirerek şunları dedi:

"Bu anlaşma ve diğer anlaşmalar bizim ambargolar altında da çalıştığımızı gösteriyor. Yeni yöntemlerle kendi yolumuzu çizeceğiz." 

Petropars şirketi, geliştirilen gaz sahasından günlük 14 milyon metreküp üretim sağlayacak.

Petrol Bakanlığı'nın yapmış olduğu 440 milyon dolarlık anlaşmaya göre, Petropars şirketi, geliştirilen gaz sahasından günlük 14 milyon metreküp üretim yapacak.

Projenin desteğinin de Milli Kalkınma Fonu tarafından temin edileceği anlaşıldı. 

 

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal