İran Cumhurbaşkanı Salih, Kritik Görüşme İçin Ankara'ya Geliyor

Irak Cumhurbaşkanı Behram Salih, bugün 16.00'da Suriye meselelerini görüşmek için Başkent Ankara'ya gelecek.

02.01.2019-11:04 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-12:02) İran Cumhurbaşkanı Salih, Kritik Görüşme İçin Ankara'ya Geliyor

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih bugün saat 16.00'da Başkent'e geliyor. Görüşmelerin en kritik gündem maddesini Suriye'deki olaylar oluşturacak.

ABD Başkanı Trump, geçen çarşamba akşamı eşiyle Irak'ın Enbar vilayetindeki Aynü'l Esed Askeri Üssü'ne bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Amerikan askerleriyle buluşan Trump, 'Irak'tan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız.' şeklinde konuşmuş ve 3,5 saat devam eden sürpriz ziyaretinden sonra Irak hükümet yetkilileriyle görüşmeden ülkeden ayrılmıştı.

CUMURBAŞKANI ERDOĞAN DAVET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız aracılığıyla geçen ay Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'i Ankara'ya davet etmiş, Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da Salih'in Erdoğan'ın davetine olumlu yaklaştığı öğrenilmişti.

Irak ile Türkiye arasında köklü ve tarihi ilişkiler bulunduğuna vurgu yapan  Salih, bu ilişkilerin iki ülke halkının çıkarına hizmet edecek şekilde güçlendirilmesinin önemini belirtmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal