İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Türkiye'ye Büyük Övgü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ABD'nin ülkesine yaptırımlarını eleştirerek, "Türkiye'nin izlediği tutumla ABD'nin dayatması bitmiş oldu" dedi.

19.12.2018-18:51 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-18:42) İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Türkiye'ye Büyük Övgü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar hususunda Türkiye'nin tutumunu pozitif alarak, İran'a yaptırım komploları karşısında Türkiye ve sayın Erdoğan'ın tutumu açık ve net oldu dedi.

"TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR KOMŞU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi daveti ardından Ankara'ya giden Ruhani, Tahran Mehrabad Havalimanı'nda gerçekleştirdiği açıklamada, Türkiye'nin İran için bölgede etkin ve önemli bir komşu olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN TUTUMUYLA ABD'NİN DAYATMA DÖNEMİ BİTMİŞ OLDU"

ABD'nin İran yaptırımları eleştiren Ruhani, Türkiye başta gelmek üzere komşularımızın çoğu izledikleri tutumla ABD'nin kendi stratejisini diğer devletlere dayatma döneminin bittiğini açıklamış oldu. ABD, binlerce kilometre mesafeden gelip bölge devletlerinin birbiriyle nasıl bir ilişki izleyeceği hususunda reçete yazamaz diye konuştu.

SURİYE SORUNLARI DA GÖRÜŞÜLECEK

Türkiye temasları çerçevesinde Suriye probleminin de masaya yatırılacağını söyleyen Ruhani, Suriye'nin kaderinin Suriye halkının tespit etmesi gerektiğinin altını çizerek, Suriye'nin emniyeti ve yerinden edilmiş insanların ülkelerine dönüşü ilk hedefimizdir ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal