İran, Avrupa Ülkelerini Teröre Destek Vermekle Suçladı

Orta Doğu'da Muhsin Fahrizade suikastinden sonra İran ile İsrail arasındaki gerilim sürüyor.

05.12.2020-01:56 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-01:53) İran, Avrupa Ülkelerini Teröre Destek Vermekle Suçladı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer gündeme ilişkin aşırı sert açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile nükleer anlaşmanın kapsamının genişletilmesini talep eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a, 'Önce bölgemizdeki zararlı davranışlarınızı ve İsrail terörünü körü körüne desteklemeyi sona erdirin.' diyerek sert çıkıştı.

Twitter hesabından akşam saatlerinde paylaşım gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, TRT World'de yayınlanan Almanya'nın Filistin bölgesi hariç İsrail'i aşı programına dahil edeceğine yönelik haberi paylaşarak, 'İran'ın ne yapması gerektiği hakkında konuşmadan önce bu aşağılık Kovid 'apartheid'ını durdurun, Almanya, İngiltere ve Fransa, 'İsrail terörünü körü körüne destekliyor' ifadelerini kullandı.

'YÜKÜMLÜLÜKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN'

Heiko Maas'a hitaben, 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2231 (nükleer anlaşmayı destekleyen karar) numaralı kararı kapsamındaki yükümlülüklerinizi yerine getirin.' diyen Zarif, nükleer anlaşmadaki ihlallerinizi ve bölgemizdeki zararlı davranışlarınızı sona erdirin' ifadelerini kullandı.

'MAAS NE DEMİŞTİ'

Maas, nükleer anlaşmanın kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek, "İran'dan net beklentilerimiz var; nükleer silah olmayacak, aynı zamanda tüm bölgeyi tehdit eden balistik füze programı da olmayacak." demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal