Irak'tan Getirilen 511 Türk Nereye Yerleştirildi?

Türkiye coronavirüs günlerinde yurt dışındaki vatandaşlarını yalnız bırakmadı. Salgın sebebiyle Irak'tan gelen 511 Türk, Afyonkarahisar'da karantina bölgesine dönüştürülen KYK yurduna getirildi.

08.04.2020-07:57 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-07:43) Irak'tan Getirilen 511 Türk Nereye Yerleştirildi?

Türkiye coronavirüs günlerinde yurt dışındaki vatandaşlarını yalnız bırakmadı. Salgın sebebiyle Irak'tan gelen 511 Türk, Afyonkarahisar'da karantina bölgesine dönüştürülen Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu'na getirildi.

Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan ve geneli işçi olan 511 yurttaşımız, polis ve jandarma kontrolünde 23 otobüsle Afyonkarahisar'a ulaştı.

Salgınla önlemleri çerçevesinde Bacım Sultan Kız Öğrenci Yurdu'na giriş yapan 511 kişi, sağlık taramasına tabi tutularak sosyal mesafe kuralını da unutmayarak içeri alındı. Ardından tekli odalara yerleştirilen vatandaşlarımız polis tarafından korunuyor.

Bununla birlikte yolcuların içinde bulunduğu otobüsler de Afyonkarahisar Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte etti.

511 vatandaşın 14 günlük karantina giderlerinin Afyonkarahisar Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından sağlanacağı bildirildi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki görevli psikolog ve sosyologlar da karantinadaki vatandaşlara yardım edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal