Irak'ın Kuzeyinde PKK'ya Üst Üste Darbe

Hakurk bölgesinde hız kesmeden devam eden Pençe Harekatı dahil, 27 Mayıs'tan bugüne kadar Irak kuzeyinde son 3 haftada toplam 76 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

17.06.2019-09:31 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-09:27)

Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesinde başlatılan "Pençe Harekatı" başarıyla sürüyor. Terör örgütünün en önemli üstlenmelerinden biri bu dağlarda bulunuyordu. Mehmetçik, teröristlere fırsat vermiyor. Havadan ve karadan sürdürülen harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 51'e çıktı.

PKK'YA DARBE ÜSTÜNE DARBE 

27 Mayıs'tan bu yana Zap, Avaşin, Basyan, Gara, Metina ve Kandil bölgeleri hava harekatları ve kara ateş destek vasıtalarıyla birçok kez hedef alındı.

Milli Savunma Bakanlığı, bölgeye Pençe Harekatı ile koordineli gerçekleştirilen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan silah mevzii, barınak ve sığınakların imha edildiğini, 25 teröristin de etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Böylece Hakurk bölgesinde başarıyla gerçekleştirilen Pençe Harekâtı dahil, 27 Mayıs’tan bugüne kadar Irak kuzeyinde son 3 haftada toplam 76 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal