Irak ve Türkiye Arasında İmzalar Atıldı

Irak Bakanlar Kurulu, Türkiye ile Irak arasındaki güvenlik iş birliği protokolünü onayladı. Güvenlik iş birliği protokolü, sınır güvenliğine ilişkin iki ülke arasında güvenlik koordinasyonunu amaçlıyor.

15.10.2018-08:45 - (Son Güncelleme: 15.10.2018-08:40) Irak ve Türkiye Arasında İmzalar Atıldı
Türkiye hedeflerine tam gaz devam ediyor. Irak Bakanlar Kurulu, Türkiye ile Irak arasındaki güvenlik iş birliği protokolünü onayladı. Güvenlik iş birliği protokolü, sınır güvenliğine ilişkin iki ülke arasında güvenlik koordinasyonunu amaçlıyor. Yeni hükümet kurulana kadar görevini sürdüren Başbakan Haydar İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulunda, Irak ve Türkiye İçişleri bakanlıkları arasındaki güvenlik iş birliği protokolünün onaylandığı kaydedildi. Yapılan açıklamada, söz konusu güvenlik iş birliği protokolünün detaylarına ilişkin ise henüz bilgi verilmedi.

Diğer yandan, İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre protokol, sınır güvenliğine ilişkin iki ülke arasında güvenlik koordinasyonunu amaçlıyor. Söz konusu kaynak, halihazırda sınır güvenliğinin Irak İçişleri Bakanlığına bağlı olarak sınır muhafız güçleri tarafından korunduğunu kaydetti. Yapılan açıklamada, Irak'ın kendi topraklarından Türkiye topraklarına yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmemesi için üst düzey bir koordinasyon için çalışıldığı ve iki ülkenin egemenliğine saygı duyulduğu belirtildi.

Başbakan Haydar İbadi, geride bıraktığımız ay Türkiye ile sınır bölgesinin güvenliği için silahlı güçlerin yerleştirilmesi talimatını vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal