Irak, Türkiye'den Sofralık Tuz, Şehriye Türleri ve Makarna Alımını Yasakladı

Irak, Türkiye'den aldığı ürünlere sınırlama getirmeye devam ediyor. Alınan son karara göre sofralık tuz, şehriye türleri ve makarna ithalatına da yasak geldi.

02.07.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-14:45)

Türkiye-Irak arasındaki ticari engellerin kaldırılmasına dönük temaslar devam ederken Irak'tan ihracata dönük bir engel kararı daha geldi. Mayıs ayında yumurta, Haziran ayı itibariyle de içecek ve dondurma ithalatına yasak getiren Irak, şimdi de Türkiye'den yapılacak sofralık tuz, şehriye türleri ve makarna türlerinin yasaklandığına yönelik tebliğ yayınladı.

BİR YIL YÜRÜRLÜKTE KALACAK

Dünya gazetesinden Burçak Göral'ın aktardığına göre; Irak Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın 60 günün sonrasında yürürlüğe gireceği ve bir sene yürürlükte kalacağı belirtildi.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Küllahçıoğlu, Bağdat'ın aldığı kararla beraber Irak'a makarna ihracatının bütünüyle durdurduğunu ifade ederek, kararın nedenlerinin Türkiye-Irak arasında süren gergin siyasi ilişkiler ve Irak'ta kurulan makarna fabrikalarıyla yerli üretimi yaygınlaştırma çabası olduğunu ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal