INTERPOL, Aralarında Salih Müslim'in de 144 Teröristin Kırmızı Bülten Kararını İptal Etti

Ankara Güvenpark'taki patlama sebebiyle haklarında dava açılan içlerinde terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim ile bazı PKK yöneticilerinin de yer aldığı 144 kişi hakkında INTERPOL tarafından çıkartılan kırmızı bültenler iptal edildi.

22.07.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-18:03) INTERPOL, Aralarında Salih Müslim'in de 144 Teröristin Kırmızı Bülten Kararını İptal Etti

Ankara Güvenpark'taki patlama sebebiyle haklarında dava açılan içlerinde terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslüm ile bazı PKK idarecilerinin de olduğu 144 kişi hakkında INTERPOL tarafından çıkartılan kırmızı bültenler iptal edildi. Ardından gönderilen 352 talep de kabul reddedildi.

156 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILMIŞTI

Ankara Kızılay'da 13 Mart 2016'da bomba yüklü araçla yapılan saldırı ile alakalı içlerinde Suriye'deki terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslüm ile PKK idarecileri Ali Haydar Kaytan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Zübeyr Aydar, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Muzaffer Ayata, Nuriye Kesbir, Remzi Kartal, Rıza Altun, Sabri Ok, Salman Kurtulan, Sultan Kocabey, Süleyman Şahin, Şerif Başboğa gibi isimlerin de olduğu 156 kişi hakkında dava açıldı.

Haklarında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "nitelikli olarak kasten adam öldürmek", "349 kişiyi öldürmeye teşebbüs", "nitelikli mala zarar vermek", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçuyla dava açılan sanıklar Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlandı.

ÖNCE KIRMIZI BÜLTENLE ARAMA KARARI ÇIKTI

Mahkeme, yargılama devam ederken 144 kişinin dosyasını ayırarak, kırmızı bülten isteğiyle, INTERPOL'e yolladı. Salih Müslüm'le beraber diğer PKK yöneticilerinin de içlerinde olduğu sanıklar hakkında önce kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı. Fakat INTERPOL bir süre sonra kırmızı bülteni iptal etti. İNTERPOL bu esnada yapılan 352 kişi hakkındaki başvuruyu da işleme sokmadan reddetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal