İnternetten Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Teknolojinin ilerlemesiyle e-ticaret sistemleri gelişmeye devam ediyor. Birçok girişimci dükkanını sanal mağazalara taşıyarak para kazanmanın yollarını ararken İnternet'ten alışveriş yapmanın da riskleri ortaya çıkıyor.

09.11.2020-19:56 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-20:13) İnternetten Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

2017 yılında e-ticaret kanununun yasalaşmasının ardından birçok marka sanal sistemlerde mağaza olarak yerini almış, müşterilerine ulaşmak için birçok farklı pazarlama yolunu kullanır hale gelmişti. Geçmiş olduğumuz 2020 yılının pandemi yılı olması dolayısıyla da bu şirketlerin ticaret hacimleri artmış, şirketler Efsane Kasım, Süper İndirim Günleri, Efsane Cuma vb. pazarlama teknikleri ile müşterilerine ulaşmaya çalışır hale gelmişti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan Twitter platformundan yaptığı paylaşımlarında 'İnternetten Alışveriş Yaptığımızda Nelere Dikkat Etmeliyiz' diye yazdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ilk olarak, 'Öncelikle şahsi olmayan ya da virüs koruması olmayan bilgisayarlar üzerinden hiçbir şifreli işlem yapmayın.' uyarısında bulundu.

SSL Sertifikası ile ilgili uyarıda da bulunan Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 'Uzun zamandır beğendiğiniz bir ürünün, normal fiyatının çok altında olduğunu gördünüz. Linke tıkadlınız. Sitenin SSL Sertfikasına sahip olup olmadığına bakın! diye uyardı.

'SSL SERTİFİKASI NEDİR'

SSL sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür

 

Açıklamalarının devamında takipçilerine 'Sadece SSL sertifikası yeterli mi? diye soran Bakan Yardımcısı 'Hayır, Hiçbir dijital ortamda güvenilir olsa dahi fiziksel kredi kartı bilgilerinizi kullanmamaya özen gösterin. Bankalar, bu tarz dolandırıcılıkların önüne geçebilmek için sanal kart adında dijital bir kart oluşturmanıza olanak sağlıyor.' Dedi.

Alışveriş sonrası ile ilgili uyarılarda da bulunan Bakan Yardımcısı, ' Sanal kartınız ile alış-verişinizi tamamladınız. Şimdi hızlı bir şekilde sanal akrt limitinizi sıfırlayın. Ayrıca ister fiziki ister sanal hiçbir dijital platforma kredi kartı bilgilerinizi saklamak üzere izin vermeyin.' diye uyardı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptığı son paylaşımda ise,' Alışveriş yapacağınız sitenin ismine dikkatli bir şekilde bakın. Sahte siteler çoğu zaman tek bir harf değiştirerek ya da ekleyerek, gerçek siteyi taklit ederek hazırlanırlar. Fiziki ya da sanal kart farketmeksizin ödemenizi yaparken 3D secure yani SMS onay kodu kullanın' diye yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal