İnternetini Başkası ile Paylaşanlar Hapse Bile Girebilir

1 Ocak itibari ile internette AKK uygulaması kaldırıldı. AKK'nin kaldırılması ile beraber kullanıcılar yüksek fiyatlardan dolayı internetlerini paylaşıyor. Ancak bu durum sizi hapse kadar götürebilir.

04.01.2019-10:12 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-10:12) İnternetini Başkası ile Paylaşanlar Hapse Bile Girebilir

1 Ocak 2019 itibariyle intenette adil kullanım kotası kaldırıldı. Bu şekilde kullanıcıların belli bir kullanım ardından hızları düşmeyecek. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, D Smart ve alternatif operatörler yeni tarifelerinde AKK'siz paketleri uygulamaya aldılar.

FİYATLAR YÜKSELDİ VATANDAŞ ARAYIŞA GİRDİ

Halen kotalı internet kullanan abonelerin kotası operatörler tarafından kaldırıldı ve limitsiz paketlere ilave ücret ödemeden geçişleri sağlandı fakat yeni abone olacaklar veya taahhüdünü yenileyen kullanıcılar yeni AKK'siz tarife ve ücretlerden hizmet alabilecekler. Kısacası yeni müşteriler AKK'nin kalkması ile birlikte artan fiyatlardan internet hizmeti alabilecekler.

YÜKSEK FİYATTAN KAÇAYIM DERKEN SUÇLU OLMAYIN

Haber 7'nin aktardığına göre, hal bu şekildeyken yüksek ücretten kaçmaya çabalayan vatandaşlar değişik yollar deneyebiliyor. Artık internet hızının düşmesi gibi bir durum olmadığı için insanlar ortak kullanıma gidebiliyor fakat bunu yapan vatandaşları bekleyen büyük bir tehlike var.

HAPİS CEZASINA KADAR GİDEBİLİR

İnternet bağlantısı paylaşıldığı vakit o kişilerin kanun dışı faaliyetlerinden siz de sorumlu olursunuz. Yasaklı sitelere giriş yapmaları, sanal suçlar işlemeleri veya terör faaliyetlerine yardım etmeleri gibi allerde siz de suçlu durumuna düşersiniz.

Öte taraftan operatörler tarafından da AKK'siz internete geçilmesi ile birlikte ortak bağlantı paylaşımının vatandaşlar arasında yükseleceğini bekledikleri ve bu nedenle fiyatların biraz yüksek tutulduğu kaydediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal